Tuntuuko sinusta, ettei jääkaapissasi ole mitään hyvää syötävää?

Tee jotain herkullista Helllmann'sista!

Tiesitkö...

Lähes puolet kaikesta ruokajätteestä syntyy kodeissa. Ja tiedätkö, mistä syyllistä kannattaa etsiä? Arjesta.

Sellaista se arki on. Se saa meidät ajattelemaan, ettei jääkaapissa ole "mitään" syötävää. Silloinkin, kun siellä on ruokaa.

Suomessa neljän hengen perhe heittää ruokaa menemään keskimäärin 500 eurolla joka vuosi*. Kaiken kaikkiaan ruokajätettä syntyy vuosittain noin 500 miljoonan euron arvosta. Elintarvikejätteen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt ovat Suomessa yhtä suuret kuin henkilöauton, jolla on ajettu noin 6 000 miljoonaa kilometriä**. lähde

Siksi Hellmann's haluaa innostaa ihmisiä käyttämään luovuutta kokatessa, nauttimaan syömisestä ja vähentämään ruokajätettä, sillä "Ruoka on liian hyvää haaskattavaksi"!

Kun huomaat tuijottavasi jääkaappiisi keksimättä mitä söisit, tartu Hellmann's-purkkiin, koska sillä saat ruoan maistumaan. On hämmästyttävää, mitä kaikkea Hellmann'sista voi valmistaa, kun jääkaapissa ei ole "mitään" syötävää.

Hellmann'sin avulla voit loihtia hetkessä kastikkeen,  herkullisen voileivän tai vaikka täyteläisen pastakastikkeen. Hellmann's on maun tuoja, jonka avulla voit vähentää ruokahävikkiä.

 

Ole mukana missiossamme

#MAKETASTENOTWASTE

ja kokeile nopeita ja helppoja niksejämme!

 

VINKKEJÄ RUOKAJÄTTEEN VÄHENTÄMISEEN:

Vähentämällä Ruokajätettä Teet Ympäristöteon. Näillä Vinkeillä Vähennät Tähteeksi Jäävän Ruoan Määrää.

Hellmann'sin tuotteilla muutat ruoantähteet maistuviksi ruokalajeiksi helposti ja nopeasti sekä vähennät samalla pois heitettävän ruoan määrää. Käytä Hellmann'sia maun antajana, kun valmistat ruokaa tähteistä. Se sopii yhtä hyvin wrapeihin kuin pannu- ja naposteluaterioihin. Voit lisätä sitä niin alkupaloihin, wokkehin, risottoihin, pitsoihin, piirakoihin, munakkaisiin, patonkeihin, kuumiin voileipiin, quesadilloihin, fajitaksiin, salaatteihin, gratiineihin kuin pataruokiin.

  • Tee ostoslista – mieluiten puhelimeesi, jotta et unohda sitä kotiin. Vähennät listaa käyttämällä heräteostoksia, jotka päätyvät usein jätteeksi.
  • Parasta ennen -päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivän välinen ero:

- Parasta ennen -päiväys on ohjeellinen ja se kertoo, mihin mennessä ruoka tulisi käyttää. Se ei tarkoita, että ruoka olisi käyttökelvotonta päivämäärän jälkeen. Usein parasta ennen -päiväyksellä merkitty ruoka ja juoma kestävät paljon päiväystä pitempään. Jos päiväyksen ohittaneet elintarvikkeet voi kuluttaa ilman terveysriskiä, niiden myynti kaupassa on sallittua. Voit arvioida, onko elintarvike edelleen syötävä tai juotava käyttämällä aistejasi: haista, maista ja tutki, miltä elintarvike näyttää.

- Viimeinen käyttöpäivä on tarkoitettu ruoille, jotka pilaantuvat nopeasti ja ovat vaaraksi terveydelle tietyn ajan kuluttua. Päivämäärä kertoo, kuinka kauan valmistaja on vastuussa siitä, ettei ruoka aiheuta terveydelle haittaa. Kaupat eivät saa myydä elintarvikkeita, joiden viimeinen käyttöpäivä on jo mennyt.

  • Jonkin verran nuutuneet kasvikset maistuvat edelleen hyvältä esimerkiksi pataruoissa, gratiineissa ja keitoissa.
  • Ruoan oikeanlainen varastointi voi pidentää sen käyttöikää. Jotkut hedelmät erittävät etyleenikaasua, mikä nopeuttaa muiden lähellä olevien vihannesten ja hedelmien kypsymistä. Säilytä ne siksi pakkauksessaan, jotta ne eivät kypsy tarpeettoman nopeasti.
  • Älä heitä tähteitä pois sen vuoksi, ettei niistä voi valmistaa kokonaista ruokalajia. Valmista ruoantähteistä useita pieniä annoksia tai käytä niitä täytteenä vaikkapa wrapissä yhdessä hyvän kylmän kastikkeen kanssa. Täältä löydät vinkkejä yksinkertaisiin kylmiin kastikkeisiin.
  • Pakasta ruoka, jota sinulla ei ole aikaa syödä lähipäivinä.
  • Kun ostat raaka-aineita lähipäivien aterioihin, voit hyvin ostaa ruokaa, jonka päiväys on umpeutumassa. Siitä on iloa sekä ympäristölle että lompakollesi, sillä monet kaupat alentavat vanhentumassa olevien tuotteiden hintaa.
  • Kuori, viipaloi ja pakasta hedelmät annospusseissa, joita on helppo käyttää smoothieiden valmistamisessa.
  • Ruoka säilyy jääkaapissa hyvänä pitempään, jos kaappi on tarpeeksi kylmä. Suosituslämpötila on 4–5 astetta.
  • Siirrä vanhentumassa oleva ruoka jääkaapin ja ruokakomeron etuosaan muistuttamaan siitä, että se pilaantuu kohta, ellet käytä sitä.