Me Hellmann'silla pidämme tärkeänä tuoretta ja maukasta ruokaa sekä sitä, mistä se tulee.

Maailman johtavana majoneesibrändinä meillä on velvollisuus tarjota tuotteitamme rakastaville ihmisille kastikkeita, jotka sekä maistuvat hyvältä että saavat aikaan hyvää. Me haluamme tarjota aitoa makua, mutta vähemmän jätettä, ja siksi olemme sitoutuneet minimoimaan tuotteidemme pakkausjätteet. Lue lisää alta muovien yleisestä ongelmasta sekä siitä, mitä me teemme sille ja miten sinä voit auttaa.

Muoviongelma

Maailmanlaajuinen muoviongelma on vääryys, joka meidän on korjattava. Muovilla on monia hyviä ominaisuuksia, mutta nykyisistä valmistusmenetelmistä johtuen monet tuotteet on valmistettu vain kertakäyttöisestä muovista. Ei ole selkeää opastusta siitä, miten ja missä se hävitetään, eikä monissa maissa ole käytössä kierrätysinfrastruktuuria, jonka avulla tämä materiaali voitaisiin palauttaa tuotantoon. Osana Unileverin laajempaa hanketta Hellmann's tekee vähitellen pakkauksistaan kierrätettäviä. Ongelma on kuitenkin maailmanlaajuisesti paljon suurempi kuin yksi yritys, sillä ongelman ydin on itse muovi.

Nykypäivän teollisuuden kohtaamia kierrätysongelmia:

Tonnis.com Inforgraphics

Kierrätys riippuu käytettävissä olevista teknologioista. Muovit, jotka voidaan kierrättää, ovat läpinäkyvä PET-muovi (Hellmann's-majoneesipullot), PP-muovi ja PE-muovi. Joustavat laminaatit (pystypakkaukset ja annospussit) eivät kuitenkaan ole kierrätettäviä.

Tonnis.com Inforgraphics

PET-muovin voi kierrättää vain joitakin kertoja. Aina, kun PET-muovi kierrätetään, materiaali huononee ja menettää arvoaan. Lopulta muovia ei voi enää käyttää uudelleen.

Tonnis.com Inforgraphics

PET-muovin voi kierrättää vain joitakin kertoja. Aina, kun PET-muovi kierrätetään, materiaali huononee ja menettää arvoaan. Lopulta muovia ei voi enää käyttää uudelleen.

Tonnis.com Inforgraphics

Elintarviketeollisuuden muovin hankintaa koskevat jäykät käytännöt voivat tehdä kierrätetyn PET-muovin tuotannosta työläämpää ja rajoittaa muovin toimittajia, jolloin tämän materiaalin saatavuus on usein huonompi ja hinta kalliimpi.

Mitä teemme asialle

 

 

Tonnis.com Inforgraphics
  • Uusi kierrätetty pullo on valmistettu 100-prosenttisesti elintarvikekäyttöön soveltuvasta muovimateriaalista, ja sen väri on hieman tummempi kuin aiemman pakkauksen.
  • Unilever on sitoutunut varmistamaan, että 100 % muovipakkauksista suunnitellaan täysin uudelleenkäytettäviksi, kierrätettäviksi tai kompostoitaviksi vuoteen 2025 mennessä, ja Hellmann'sin pyrkimykset tukevat tätä sitoumusta. 

 

Tämä on vasta alkua Hellmann'sin matkalla kohti muovijätteen vähentämistä. 

Hellmann's – ruoan ja maapallon puolella. 

Miten voit auttaa?

 

Tonnis.com Inforgraphics

1. KAIKKI ALKAA OSTOKSESTASI

Miksi minun pitäisi ostaa ensisijaisesti sellaisia tuotteita, joissa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettyä muovia? Mitä etuja niillä on?

Aina kun valitset Hellmann'sin, autat meitä vähentämään jätettä maailmassa. Kierrätysmuovin käytöllä on seuraavat ympäristöedut:

  • Vähentää kaatopaikoille päätyvien pullojen määrää 
  • Tukee kierrätysinfrastruktuuria 
  • On vähemmän riippuvainen luonnonvaroista, kuten öljystä 
  • Vaatii vähemmän energiaa ja pienentää hiilijalanjälkeä

 

Tutustu tuotteisiimme

 

2. TYHJENNÄ HELLMANN'S- Pullo Ennen Sen Hävittämistä

Suosittelemme käyttämään aina Hellmann'sin tuotteen kokonaan, jotta ruokaa tai pakkausjätettä ei mene hukkaan.

 

3. PULLON KIERRÄTTÄMINEN

Kuluttajat voivat kierrättää koko Hellmann's Mayonnaise -muovipullon korkki irrotettuna ja noudattaa paikallisia kierrätysohjeita.

Jo näiden kolmen yksinkertaisen vaiheen avulla autat meitä vähentämään jätettä planeetallamme. 

Kiitos, että olet mukana tällä matkalla. Odotamme innolla elämää maailmassa, jossa voimme nauttia Hellmann'sin aidosta mausta ilman huolta muovijätteestä.