Hellmann's - Runsaasti ravintoaineita

Tiesitkö, että tuotteissamme on muutakin kuin paljon makua? Tuotteemme on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, jotta ne voivat olla osa tasapainoista ruokavaliota.

 Terveyttä tukemassa

 Hyvä rasva ja sen sopivuus terveelliseen ruokavalioon

Rasva koostuu rasvahapoista, jotka voivat olla tyydyttyneitä, kertatyydyttymättömiä tai monityydyttymättömiä. Miksi se on hyvä tietää? Koska erilaiset rasvat vaikuttavat terveyteen eri tavoin. Korkea kolesteroli voi olla terveysriski ja tyydyttymätön, pehmeä rasva auttaa ylläpitämään normaaleja kolesterolitasoja. Usein syödään suosituksiin verrattuna liikaa tyydyttynyttä, kovaa rasvaa ja liian vähän tyydyttymätöntä, pehmeää rasvaa. Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan korkeintaan 10 prosenttia kaloreista saa olla peräisin tyydyttyneestä, kovasta rasvasta. Kun suosituksia tarkistettiin viimeksi, terveellisen ruokavalion sisältämän rasvan määrää lisättiin: 40 prosenttia kaloreista voi tulla rasvasta. On tärkeää, että rasvaa saadaan tarpeeksi, koska sillä on monia tärkeitä tehtäviä kehossa. 

Kannattaa kuitenkin suosia pehmeitä, kasviperäisiä rasvoja, jotka sisältävät tyydyttymättömiä rasvahappoja. Hellmann’s majoneesi sisältää runsaasti monityydyttymätöntä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan (lähinnä eläinperäisen rasvan) korvaaminen ruokavaliossa tyydyttymättömällä rasvalla auttaa ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Tiivistettynä hyvät, pehmeät rasvat sisältävät kerta- tai monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita on myös Hellmann’s majoneesissa. Huonot, kovat rasvat sisältävät puolestaan paljon tyydyttyneitä rasvahappoja.

 Energia

Lihominen majoneesin syömisen seurauksena on vanha luulo. Majoneesi sisältää luonnollisesti runsaasti kaloreita, koska suurin osa siitä on rasvaa, mutta tärkeintä on tarkastella ruokavaliota kokonaisuutena. Rasva on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota: hyviä, pehmeitä rasvoja tulee syödä enemmän ja huonoja, kovia rasvoja vähemmän. Tekemällä erilaisia valintoja ruokavalion huonot rasvat voi korvata hyvillä rasvoilla. Vaihda esimerkiksi tuorejuusto majoneesiin ja sipaise Hellmann’s majoneesia leivän päälle! Monet ihmiset, kuten kasvuiässä olevat nuoret, ahkerasti treenaavat ja ikääntyneet voivat tarvita enemmän energiaa. Paljon energiaa ja hyvän ravintoainekoostumuksen sisältävät tuotteet sopivat heille mainiosti. Hellmann’s majoneesia voi siis syödä hyvällä omallatunnolla.

Suola

Pyrimme pitämään tuotteidemme suolapitoisuuden kohtuullisella tasolla, jotta niitä voi syödä hyvillä mielin. Etsimme aina uusia tapoja vähentää suolan määrää hyvästä mausta tinkimättä.

 Öljyt ja omega-3

Hellmann’s tuotteet on valmistettu kasviöljyistä, kuten rypsiöljystä, joka sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja (joita kutsutaan ”hyviksi rasvoiksi”) ja vähemmän tyydyttynyttä ”huonoa rasvoaa”. Rasvat kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon, ja tyydyttyneiden rasvojen vaihtaminen tyydyttymättömiin rasvoihin voi vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihin. Kasviöljyt sisältävät sydänterveyttä edistäviä omega-3-rasvahappoja, joita keho ei voi itse valmistaa. Siksi ne on saatava ruoasta, esimerkiksi lusikallisesta Hellmann’s majoneesia.

 Lisämaustetta leivontaan

Tiesitkö, että voit käyttää Hellmann’s majoneesia myös leivonnassa? Vaikka Hellmann’s majoneesi on maukasta, se ei peitä alleen leivonnaisten makua, vaan täydentää sitä loistavasti. 

Inspiroidu ja tutustu resepteihin täällä

AIHEESEEN LIITTYVIÄ ARTIKKELEITA

alt text

100 vuotta hyvää makua

 

Read more »
alt text

Historia

 

Read more »
alt text

Kestävä kehitys

 

Read more »