Kestävä kehitys Hellmann'sin ytimessä

Yli 100 vuotta sitten Richard Hellmann avasi herkkukauppansa New Yorkiin. Siitä lähtien olemme käyttäneet korkealaatuisten majoneesiemme ja kastikkeidemme valmistukseen vain parhaita raaka-aineita. Haluamme valmistaa tuotteita, jotka maistuvat hyvälle eivätkä ole haitaksi ympäristölle ja olemmekin sitoutuneet käyttämään vain kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti viljeltyjä raaka-aineita.

Tavoitteenamme on käyttää tuotteissamme vain 100 % kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistettuja kasviöljyjä ja 100 % vapaiden kanojen munia vuoteen 2020 mennessä.

Kasviöljyt

Suomessa olemme sitoutuneet valmistamaan hyvänmakuisia tuotteita laadukkaista raaka-aineista sekä myös hankkimaan käyttämämme kasviöljyt kestävän kehityksen viljelyperiaatteita noudattavista lähteistä. Teemme yhteistyötä viljelijöiden kanssa varmistaaksemme, että heidän tiloillaan on sitouduttu viljelemään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja vastuullisesti, maaperää säilyttäen ja suojellen. Varmistamme myös, että viljelijät, jotka kasvattavat sadon kasviöljyjämme varten, ovat todistetusti kestävän kehityksen viljelyperiaatteita noudattavia tuottajia eli he täyttävät Sustainable Agriculture Code -ohjeistuksemme ehdot, jotka löytyvät tästä.

Kasviöljyjen hankintamme perustuu Mass balance -hankintaketjuun. Sen ansiosta voidaan sekoittaa kestävän kehityksen viljelyperiaatteiden mukaisesti tuotettua ja alkupisteeseensä saakka jäljitettävää rypsiöljyä tavanomaisen rypsiöljyn joukkoon. Tämä lähestymistapa kannustaa teollisuutta siirtymään kohti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia viljelytapoja lisäämättä kasviöljyjen erotteluun liittyvää hankaluutta. Herkulliset Hellmann’s –majoneesit valmistetaan tätä kasviöljysekoitusta käyttäen.

Kananmunat

Huolehdimme kanojen hyvinvoinnista. Siksi kananmunat, joita käytämme Hellmann’s Real ja Light -majoneesien valmistuksessa ovat 100% vapaiden kanojen munia. Tämä tarkoittaa sitä, että kanat saavat liikkua vapaasti ulkona kasvillisuuden peittämillä mailla sekä sisätiloissa.

Mitä kestävän kehityksen viljelyperiaatteiden mukainen hankintatapa tarkoittaa?

Kestävän kehityksen viljelyperiaatteita noudattava maatalous tarkoittaa, että ruoka tuotetaan maaperää säilyttäen, veden ja lannoitteiden käyttöä minimoiden, luonnon monimuotoisuutta suojellen ja viljelijöiden elinkeinoa kohentaen. Aloittaessamme tätä työtä ei määritelmästä ollut vielä yksimielisyyttä. Niinpä kehitimme ensimmäisenä Sustainable Agriculture Programme -ohjelman ja siitä saakka olemme laatineet keskeisille viljelystuotteille yksityiskohtaiset ohjeistot, joita edellytämme toimittajiemme noudattavan. Olemme sitoutuneet hankkimaan 100% viljelyraaka-aineista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuotettuina vuoteen 2020 mennessä. Lisätietoa Unileverin Sustainable Agriculture code -ohjeistosta ja Unileverin lähestymistavasta kestävään kehitykseen löydät tästä.

Mikä on Sustainable Agriculture Code?

Unileverin kestävän hankintaohjelman perusta on Unilever Sustainable Agriculture Code –ohjeisto (SAC). Ohjeistossa määritellään kestävän kehityksen viljelyperiaatteita noudattava maatalous antamalla suositukset 11 eri aihealueesta: maatalouskemikaalit ja polttoaineet, maaperä, vesi, luonnon monimuotoisuus, energia, jäte, sosiaalinen ja inhimillinen pääoma, eläinten hyvinvointi, arvoketju ja paikallinen talous, jatkuva kehitystyö ja mittaus.

Unilever hyväksyy Hellmann's-tuotteiden toimittajat ja viljelijät kestävän kehityksen mukaisiksi hankintakumppaneiksi, kun he noudattavat:

- joko Unilever SAC-ohjeiston periaatteita

- tai Unileverin muodollisesti hyväksymän kolmannen osapuolen sertifiointistandardeja, jotka noudattavat kestävän kehityksen mukaiseen maatalouteen liittyviä sisäisiä periaatteitamme ja käytäntöjämme tai Unilever SAC-ohjeiston periaatteita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

alt text

100 vuotta hyvää makua

Read more »
alt text

Hellmann's majoneesin ravintosisältö

Read more »