Skip to:
Skip to:
Want $1 off your next purchase? Sign Up Now
Valmistelu
20 Minutes
Kokkausaika
60 Minutes
Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa Hellmann’s -majoneesi ja vesi pallovatkaimella sekaisin niin, että seos hieman vaahtoa.
Kaada majoneesi-vesiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa. Levitä taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakku valmis. Anna jäähtyä hetki ja poista vuokien reunaosat. Jäähdytä kokonaan kunnolla peiteltynä.
Kun pohjat ovat jäähtyneet, tee suklaatäyte. Pilko suklaa mikron kestävään kippoon ja kaada joukkoon 1 dl vispikermaa.
Kuumenna suklaata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää joukkoon loput eli 1 dl vispikermasta sekä 0.5 dl Hellmann’s -majoneesia. Sekoita, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.
Laita suklaaseos toviksi jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa jäähtynyttä, edelleen pehmeää suklaaseosta vatkaimella, kunnes se vaalenee ja kuohkeutuu.
Täytä kakku. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan. Nosta varovasti yksi osa tarjoilulautaselle. Levitä hieman yli neljännes täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen pohjan pala päälle ja jatka samalla tavalla. Levitä pinnalle vielä ohut kerros suklaatäytettä.
Koristele vaikka tuoreilla marjoilla. Voit nauttia kakun heti tai laittaa sen jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Muista kuitenkin ottaa kakku huoneenlämpöön noin 0.5-1 tuntia ennen tarjoilua, jotta suklaatäyte ehtii pehmentyä suussa sulavan pehmeäksi ja suklainen maku korostuu.