Gazpacho ja basilikamajoneesi

Gazpacho ja basilikamajoneesi

Maukas gazpacho tarjoillaan pehmeän basilikamajoneesin kera.
  • Valmistelu

    20 Minutes

  • Kokkausaika

    120 Minutes

AINESOSAT

Gazpacho:

  • 6 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli (shalottisipuli)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 grammaa mansikoita
  • 2 viipale leipää (paahtoleipää)
  • 0,5 desilitraa oliiviöljyä
  • 2 ruokalusikka punaviinietikkaa
  • 1 teelusikka mustapippuria
  • 1 teelusikka suolaa

Basilikamajoneesi:

  • 1 ruokalusikka Crème Bonjour Yrttitarha tuorejuustoa
  • 2 ruokalusikka Hellmann's Real majoneesia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 ruokalusikka silputtua basilikaa

VALMISTUS

  1. Valmista ensin gazpacho.

  2. Leikkaa tomaatit, kuorittu kurkku, paprika, shalottisipuli, valkosipulinkynnet sekä mansikat pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.

  3. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paahda pannulla.

  4. Laita jäähtyneet paahtoleipäkuutiot vihannesten sekaan.

  5. Lisää loput ainekset ja pyörittele mausteet sekaan.

  6. Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia.

  7. Laita aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä niin kauan, että keitosta tulee tasaista.

  8. Tarkista maku ja laita jääkaappiin.Valmista basilikamajoneesi.

  9. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja tarjoile kylmän gazpachon kera.