Toast Skagen Jokirapu-Majoneesi

Toast skagen jokirapu-majoneesitäytteellä

Näiden kullanruskeiksi paistettujen leipien päälle tuleva jokirapu-majoneesitäyte notkistetaan ranskankermalla ja maustetaan valkopippurilla sekä tillisilpulla.
  • Valmistelu

    10 Minutes

  • Kokkausaika

    20 Minutes

AINESOSAT

RAAKA-AINEET

  • 4 viipale leipää (paahtoleipää)
  • 1 ruokalusikka Flora Kulta juoksevaa

Täyte:

  • 300 g jokiravunpyrstöjä
  • 2 ruokalusikka sitruunamehua
  • 1 dl Hellmann's Real majoneesia
  • 2 ruokalusikka kevytranskankerma (esim. Creme fraiche)
  • 1 teelusikka valkopippuria
  • 2 ruokalusikka tuoretta tilliä silputtu
  • 100 grammaa Parmesaania
  • Koristeluun kirjolohenmätiä

VALMISTUS

  1. Leikkaa parmesaanista juustohöylällä ohuita viipaleita.

  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

  3. Asettele viipaleet kolmioiksi leivinpaperin päälle pellille.

  4. Yhteen kolmioon tarvitset kolme juustoviipaletta.

  5. Sulata juustoviipaleet uunissa, anna jäähtyä ja siisti reunat tarvittaessa terävällä veitsellä.

  6. Poista paahtoleivistä reunat ja paista ne kullanruskeiksi paistinpannulla Flora juoksevassa.

  7. Valuta ravut ja mausta ne sitruunanmehulla.

  8. Notkista majoneesi creme fraichella ja mausta tahna valkopippurilla sekä tillisilpulla.

  9. Sekoita ravut varovasti tahnan joukkoon. Kokoa annos: lusikoi leiville raputahna (HUOM! Täytettä saa olla reilusti!) ja päälle parmesaanilastu.

  10. Koristele leivät kirjolohenmädillä.

  11. Nauti kuohuviinin kanssa juhlavana alkupalana.