Skip to:

Falafel-pitataskut
-
0 Minute
Keittoaika
-
Helppo
Vaikeus
-
20 Minutes
Valmisteluaika
-
4 People
Palvelee
Ingredients
ryhmittelemätön
- 6 valitsemaasi falafel - pyörykkää (tai katso erillinen falafel-resepti)
- 1,4 dl punakaalia raastettuna
- 1 porkkana raastettuna
- 1 kourallinen mikrosalaatinlehtiä
- 5 retiisiä ohueksi viipaloituina
- 2 tuoretta vihreää chiliä
- 3 korianterin vartta
- 3 lusikallista Hellmann's Vegan majoneesia
- Falafelit: 1 tölkki kikherneitä (huuhdeltuja, valutettuja ja kuivaksi taputeltuja)
- 3 tuoretta persiljan vartta silputtuna (tai korianteria)
- 3 korianterin silputtua vartta
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 kevätsipuli pilkottuna
- 1 rkl raakoja seesaminsiemeniä
- 1 tls falafel - mausteseosta
- 1/4 tls merisuolaa ja mustapippuria (maun mukaan)
- 1 - 2 rkl yleisjauhoja
- 3-4 rkl öljyä kypsentämiseen (tai mitä tahansa miedonmakuista öljyä, joka kestää kuumentamista)
Cooking Methods
-
Suikaloi punakaali ja porkkanat. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi.
-
Huuhtele salaatti ja korianteri.
-
Lämmitä falafelit ja pitaleipä. Täytä pitatasku Hellmann's® Vegan -majoneesilla, falafeleilla, punakaalilla, porkkanalla, mikrovihanneksilla, retiisillä ja chilillä. Koristele korianterilla ja nauti!
-
Ohje: Lisää kikherneet, persilja, korianteri, kevätsipuli, valkosipuli, seesaminsiemenet, falafel-mausteseos, suola ja pippuri monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset kerralla tai pienin sykäyksin. Kaavi astian reunat tarvittaessa, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin.
-
Lisää jauhot 1 rkl kerrallaan ja sekoita sykäyksittäin, kunnes taikina ei enää ole löysää ja voit muovata siitä pallon, joka ei tartu käsiisi. Maista ja lisää mausteita maun mukaan.
-
Siirrä taikina kulhoon, peitä kannella ja jäähdytä jääkaapissa 1–2 tuntia, jotta seos kovettuu. Vinkki! Jos sinulla on kiire, voit jäähdyttää seosta pakastimessa 45 minuuttia.
-
Kun seos on jäähtynyt, kauho siitä pyöreitä ruokalusikallisia (30 g) ja muotoile varovasti 11–12 pientä pihviä (alkuperäisen ohjeen mukaan / muuta määrää taikinamäärän mukaan).
-
Kuumenna suurta pannua keskilämmöllä ja lisää öljyä niin paljon (noin 2 rkl), että se peittää pannun. Pyörittele pannua, jotta öljy leviää sille tasaisesti. Nosta falafel-pihvit kuumaan pannuun ja ruskista ne molemmilta puolilta tasaisen väriseksi. Nauti!