Skip to:
 
                 Raparperitäytekakku
Reseptibloggaaja: Suklaapossu
-  
60 Minutes
Keittoaika
 -  
Keskinkertainen
Vaikeus
 -  
60 Minutes
Valmisteluaika
 -  
12 People
Palvelee
 
Ingredients
MAJONEESIKAKKUPOHJA
- 2.5 desilitraa Hellmann's Real majoneesia
 - 3 desilitraa vettä
 - 3 desilitraa sokeria
 - 4.5 desilitraa vehnäjauhoja
 - 1.5 desilitraa perunajauhoja
 - 1.5 teelusikka leivinjauhetta
 - 1 teelusikka soodaa
 - 0.5 teelusikka suolaa
 - 2 teelusikka vaniljasokeria
 - 2 desilitraa raparperia pilkottuna
 
RAPARPERITAHNA
- 300 grammaa raparperia
 - 1 ruokalusikka vettä
 - 2 desilitraa hienoa sokeria
 - 200 grammaa Hellmann's Real majoneesia
 
TÄYTE
- 4 desilitraa vispikermaa
 - aiemmin valmistettu raparperitahna
 - 4 liivatelehteä
 - 1 ruokalusikka sitruunamehua
 - mansikoita
 
Cooking Methods
-  
Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen. Vatkaa Hellmann’s majoneesi ja vesi hyvin sekaisin, niin että seos hieman vaahtoaa. Kaada majoneesi-vesiseos kuivien aineiden joukkoon, lisää raparperit ja sekoita nopeasti sekaisin, vältä vaivaamista. Levitä taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan tai yhteen korkeareunaiseen 20 cm irtopohjavuokaan.
 -  
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (kiertoilma 150 astetta) n. 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, koska paistoajat vaihtelevat uuneittain. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
 -  
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
 -  
Paloittele (kuoritut) raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Lisää sokeri. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.
 -  
Mittaa 2 dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon 200g Hellmann’s majoneesia.
 -  
Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.
 -  
Kaada raparperitahna puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä.
 -  
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon raparperitahna.
 -  
Laita liivatelehdet likoamaan noin 5 minuutiksi kylmään veteen.
 -  
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sekoita ne sitruunamehun joukkoon ja nosta kattila pois liedeltä.
 -  
Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivate ohuena vanana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
 -  
Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
 -  
Aseta ensimmäinen kakkupohjakerros tarjoilualustalle.
 -  
Laita 1/3 täytteestä kakkupohjan päälle tasaisesti.
 -  
Laita täytteen päälle ohut kerros mansikoita
 -  
Tee seuraava kerros samalla tavalla.
 -  
Laita viimeisin kakkupohjakerros päälimmäiseksi ja laita loput täytteestä päälle.
 -  
Koristele mansikoilla