Skip to:
Skip to:
Valmistelu
60 Minutes
Kokkausaika
60 Minutes
Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen. Vatkaa Hellmann’s majoneesi ja vesi hyvin sekaisin, niin että seos hieman vaahtoaa. Kaada majoneesi-vesiseos kuivien aineiden joukkoon, lisää raparperit ja sekoita nopeasti sekaisin, vältä vaivaamista. Levitä taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan tai yhteen korkeareunaiseen 20 cm irtopohjavuokaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (kiertoilma 150 astetta) n. 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, koska paistoajat vaihtelevat uuneittain. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Paloittele (kuoritut) raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Lisää sokeri. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.
Mittaa 2 dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon 200g Hellmann’s majoneesia.
Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.
Kaada raparperitahna puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä.
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon raparperitahna.
Laita liivatelehdet likoamaan noin 5 minuutiksi kylmään veteen.
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sekoita ne sitruunamehun joukkoon ja nosta kattila pois liedeltä.
Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivate ohuena vanana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
Aseta ensimmäinen kakkupohjakerros tarjoilualustalle.
Laita 1/3 täytteestä kakkupohjan päälle tasaisesti.
Laita täytteen päälle ohut kerros mansikoita
Tee seuraava kerros samalla tavalla.
Laita viimeisin kakkupohjakerros päälimmäiseksi ja laita loput täytteestä päälle.
Koristele mansikoilla