Vegaaninen meksikolainen tofutaco

Vegaaninen meksikolainen tofutaco

Tekeekö mielesi meksikolaista ruokaa, mutta haluaisit sen olevan jotain kevyttä ja kasvipohjaista? Nämä helposti koottavat herkut ovat täynnä makua: avokadoa, limettiä ja pikkelöityä sipulia.
  • Valmistelu

    30 Minutes

  • Kokkausaika

    15 Minutes

AINESOSAT

ryhmittelemätön

  • 6 maissi - tai vehnätortillaa
  • 1 Silken tofu - pakkaus
  • Meksikolaistaa maustetta tai tacomaustetta
  • 2 rkl (20 ml) kasviöljyä
  • 3 rkl (45 g) Hellmann's vegan majoneesia
  • 1/2 sipulia

Pikkelöityihin punasipuleihin

  • 1 punasipuli
  • 1 dl etikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Koristeluun

  • 1 pieni pala kurpitsaa kuutioina (tai bataattia) (100 g)
  • 1/2 avokadoa viipaloituna
  • 2 korianterin vartta
  • 1 tölkki mustia papuja
  • 1 limetti

VALMISTUS

  1. Kääri tofu talouspaperiin ja poista ylimääräinen vesi varovasti painelemalla. Anna valua lautasella 10 minuuttia.

  2. Lisää kasviöljyä suurelle pannulle ja kuullota sipulia keskilämmöllä 2–3 minuutin ajan.

  3. Poista tofu kääreestä ja ja murskaa se pannulla puulusikalla tai -haarukalla. Kypsennä 6 minuuttia.

  4. Lisää meksikolainen mauste ja sekoita se hyvin tofun joukkoon. Lisää Hellmann'sin vegaaninen majoneesi ja sekoita tasaiseksi.

  5. Aloita sipulien pikkelöinti viipaloimalla ne renkaiksi. Pane ne kulhoon ja sekoita joukkoon viinietikka, suola ja sokeri. Anna seistä 10 minuuttia.

  6. Paahda kurpitsa 220-asteisessa uunissa. Vuoraa suuri uunipelti leivinpaperilla ja pane kurpitsakuutiot sen päälle. Pirskottele kuutioiden päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 15 minuuttia.

  7. Aloita tacojen täyttäminen levittämällä tortilloille Hellmann's® Vegan -majoneesia. Lisää tofu, paahdettu kurpitsa, avokadoviipaleet, mustapavut, korianterinlehdet ja tarjoile pikkelöityjen sipulien kera. Purista päälle muutama tippa limettiä ja nauti!