Avokado-bowliet ja -popperit

Avokado-bowliet ja -popperit

Kesäjuhlien bowliet ja popperit avokadosta Hellmann’sin majoneeseilla maustettuna
  • 20 Minutes

    Keittoaika

  • Helppo

    Vaikeus

  • 10 Minutes

    Valmisteluaika

  • 5 People

    Palvelee

Ingredients

Avokado-bowliet Ingredients

  • 5 avokadoa (kypsiä, mutta kiinteitä)
  • 175 g tuoretta ravunlihaa tai katkarapuja
  • vihreää paprikaa
  • kevätsipulia
  • selleriä
  • kurkkua
  • 1 lime mehuna
  • 1,5 ruokalusikka Hellmann's Garlic -majoneesia
  • punaista chiliä tai sweet chili -kastiketta
  • korianteria
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeri
  • 1 ruokalusikka mietoa oliiviöljyä
  • seesaminsiemeniä

Avokado-popperit Ingredients

  • 1 avokado
  • 4 ruokalusikka jauhoja
  • 1 kananmuna
  • 3 ruokalusikka kevytmaitoa
  • 2 desilitraa ruiskorppujauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkosipulimaustetta
  • wasabi & sesame -maustetta

Kastike

  • ruokalusikka korianteria silppuna
  • 3 ruokalusikka limemehua
  • 3 ruokalusikka Hellmann's Real -majoneesia
  • maustepippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeri

Cooking Methods

  1. Keitä tarpeen mukaan ravunliha tai katkaravut. Jäähdytä.

  2. Pilko paprika, kevätsipuli, selleri ja kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ne kulhossa ravunlihan/katkarapujen kanssa.

  3. Pilko chili ja korianteri pieneksi silpuksi. Lisää ne kulhoon.

  4. Lisää joukkoon myös limen mehu, majoneesia ja oliiviöljy.

  5. Mausta makusi mukaan.

  6. Halkaise avokado ja suurenna “kuoppaa” tarpeen mukaan lusikalla.

  7. Lusikoi täyte avokadoille ja purista päälle limemehua.

  8. Koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

  9. Lämmitä uuni 190°C.

  10. Pilko avokadot sopivan kokosiksi paloiksi.

  11. Laita yhteen kulhoon jauhot, toiseen kevyesti rikkivatkattu muna sekä maito -yhdistelmä ja kolmanteen korppujauhot.

  12. Mausta korppujauhot suolalla, pippurilla, valkosipulimausteella ja wasabi&sesame-mausteella.

  13. Laita uunipelti valmiiksi ja päällystä leivinpaperilla.

  14. Pyörittele avokadopalat ensin jauhoissa, sitten munamaito-seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Aseta pellille. Paista paloja n. 20 minuuttia. Tarkkaile ettei pinta pala.

  15. Paiston aikana voit valmistaa kastikkeen. Sekoita korianteri ja limemehu sauvasekoittimella niin sileäksi kuin mahdollista. Lisää majoneesi ja tasoita kastike loppuun. Mausta makusi mukaan.

  16. Tarjoa popperit lämpöisinä tai jäähtyneinä kastikkeen kera.