Skip to:

Avokado-bowliet ja -popperit
-
20 Minutes
Keittoaika
-
Helppo
Vaikeus
-
10 Minutes
Valmisteluaika
-
5 People
Palvelee
Ingredients
Avokado-bowliet Ingredients
- 5 avokadoa (kypsiä, mutta kiinteitä)
- 175 g tuoretta ravunlihaa tai katkarapuja
- vihreää paprikaa
- kevätsipulia
- selleriä
- kurkkua
- 1 lime mehuna
- 1,5 ruokalusikka Hellmann's Garlic -majoneesia
- punaista chiliä tai sweet chili -kastiketta
- korianteria
- mustapippuria
- suolaa
- sokeri
- 1 ruokalusikka mietoa oliiviöljyä
- seesaminsiemeniä
Avokado-popperit Ingredients
- 1 avokado
- 4 ruokalusikka jauhoja
- 1 kananmuna
- 3 ruokalusikka kevytmaitoa
- 2 desilitraa ruiskorppujauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- valkosipulimaustetta
- wasabi & sesame -maustetta
Kastike
- ruokalusikka korianteria silppuna
- 3 ruokalusikka limemehua
- 3 ruokalusikka Hellmann's Real -majoneesia
- maustepippuria
- suolaa
- ripaus sokeri
Cooking Methods
-
Keitä tarpeen mukaan ravunliha tai katkaravut. Jäähdytä.
-
Pilko paprika, kevätsipuli, selleri ja kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ne kulhossa ravunlihan/katkarapujen kanssa.
-
Pilko chili ja korianteri pieneksi silpuksi. Lisää ne kulhoon.
-
Lisää joukkoon myös limen mehu, majoneesia ja oliiviöljy.
-
Mausta makusi mukaan.
-
Halkaise avokado ja suurenna “kuoppaa” tarpeen mukaan lusikalla.
-
Lusikoi täyte avokadoille ja purista päälle limemehua.
-
Koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
-
Lämmitä uuni 190°C.
-
Pilko avokadot sopivan kokosiksi paloiksi.
-
Laita yhteen kulhoon jauhot, toiseen kevyesti rikkivatkattu muna sekä maito -yhdistelmä ja kolmanteen korppujauhot.
-
Mausta korppujauhot suolalla, pippurilla, valkosipulimausteella ja wasabi&sesame-mausteella.
-
Laita uunipelti valmiiksi ja päällystä leivinpaperilla.
-
Pyörittele avokadopalat ensin jauhoissa, sitten munamaito-seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Aseta pellille. Paista paloja n. 20 minuuttia. Tarkkaile ettei pinta pala.
-
Paiston aikana voit valmistaa kastikkeen. Sekoita korianteri ja limemehu sauvasekoittimella niin sileäksi kuin mahdollista. Lisää majoneesi ja tasoita kastike loppuun. Mausta makusi mukaan.
-
Tarjoa popperit lämpöisinä tai jäähtyneinä kastikkeen kera.