Skip to:

Raparperitäytekakku
Reseptibloggaaja: Suklaapossu
-
60 Minutes
Keittoaika
-
Keskinkertainen
Vaikeus
-
60 Minutes
Valmisteluaika
-
12 People
Palvelee
Ingredients
MAJONEESIKAKKUPOHJA
- 2.5 desilitraa Hellmann's Real majoneesia
- 3 desilitraa vettä
- 3 desilitraa sokeria
- 4.5 desilitraa vehnäjauhoja
- 1.5 desilitraa perunajauhoja
- 1.5 teelusikka leivinjauhetta
- 1 teelusikka soodaa
- 0.5 teelusikka suolaa
- 2 teelusikka vaniljasokeria
- 2 desilitraa raparperia pilkottuna
RAPARPERITAHNA
- 300 grammaa raparperia
- 1 ruokalusikka vettä
- 2 desilitraa hienoa sokeria
- 200 grammaa Hellmann's Real majoneesia
TÄYTE
- 4 desilitraa vispikermaa
- aiemmin valmistettu raparperitahna
- 4 liivatelehteä
- 1 ruokalusikka sitruunamehua
- mansikoita
Cooking Methods
-
Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen. Vatkaa Hellmann’s majoneesi ja vesi hyvin sekaisin, niin että seos hieman vaahtoaa. Kaada majoneesi-vesiseos kuivien aineiden joukkoon, lisää raparperit ja sekoita nopeasti sekaisin, vältä vaivaamista. Levitä taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan tai yhteen korkeareunaiseen 20 cm irtopohjavuokaan.
-
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (kiertoilma 150 astetta) n. 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, koska paistoajat vaihtelevat uuneittain. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
-
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
-
Paloittele (kuoritut) raparperinvarret kattilaan. Kiehauta ne pehmeäksi tilkassa vettä. Lisää sokeri. Soseuta pehmeät raparperit sauvasekoittimella.
-
Mittaa 2 dl raparperisosetta teräskulhoon. Sekoita joukkoon 200g Hellmann’s majoneesia.
-
Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan ahkerasti vatkaten noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Veden ei tarvitse kiehua eikä koskettaa kulhon pohjaa.
-
Kaada raparperitahna puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä.
-
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon raparperitahna.
-
Laita liivatelehdet likoamaan noin 5 minuutiksi kylmään veteen.
-
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sekoita ne sitruunamehun joukkoon ja nosta kattila pois liedeltä.
-
Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivate ohuena vanana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
-
Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
-
Aseta ensimmäinen kakkupohjakerros tarjoilualustalle.
-
Laita 1/3 täytteestä kakkupohjan päälle tasaisesti.
-
Laita täytteen päälle ohut kerros mansikoita
-
Tee seuraava kerros samalla tavalla.
-
Laita viimeisin kakkupohjakerros päälimmäiseksi ja laita loput täytteestä päälle.
-
Koristele mansikoilla