Skip to:

Nyhtökana ja paahdettu valkosipulitahna
VINKKI! Tee samalla reseptillä nyhtöpossua. Käytä lihana possun lapaa tai etuselkää. Kypsennä uunissa 120–150 °C 4–5 tuntia.
-
70 Minutes
Keittoaika
-
Keskinkertainen
Vaikeus
-
30 Minutes
Valmisteluaika
-
4 People
Palvelee
Ingredients
KANA
- 1 rasia (4 kpl) broilerin rintaleikkeitä
- 1 teelusikka suolaa
- 5 desilitraa barbecue-kastiketta
- 1 desilitra viinietikkaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 ruokalusikka sambal oelek -tahnaa tai 1 teelusikka punaista chilirouhetta
TAHNA
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ruokalusikka öljyä
- 200 grammaa (1 rasia) Crème Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa
- 3 ruokalusikka Hellmann's -majoneesia
- rouhittua mustapippuria
Cooking Methods
-
Poista broilerin rintaleikkeistä nahat, siirrä palat uunivuokaan ja ripottele suola päälle.
-
Sekoita barbequekastike, viinietikka, murskatut valkosipulinkynnet ja sambal oelek tai chilirouhe.
-
Kaada kastike rintapalojen päälle vuokaan.
-
Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa 60–70 minuuttia.
-
Jäähdytä 15 minuuttia. Nosta palat lautaselle ja nyhdä kypsä liha irti esim. haarukalla.
-
Laita nyhdetty liha takaisin kastikkeeseen maustumaan.
-
Halkaise valkosipulit ja kypsennä niitä öljytyssä foliovuoassa keskilämpöisessä grillissä tai parilalla.
-
Jäähdytä haaleiksi. Irrota leikkauspinnaltaan ruskistuneet, pehmeiksi kypsyneet kynnet kuorista ja hienonna ne.
-
Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon valkosipuli, majoneesi ja mustapippuri.
-
Anna maustua 30–60 minuuttia.
-
1 annos nyhtökanaa
-
6 isoa maalaisleipäviipaletta
-
1 ruukku vesikrassia tai oreganoa
-
Grillaa tai pariloi leipäviipaleet.
-
Levitä valkosipulidippi leiville ja annostele nyhtökana päälle.
-
Viimeistele annokset vesikrassilla tai oreganolla.