Hellmann's mustikka-sitruunakakku

Hellmann's mustikka-sitruunakakku

Bloggaaja KakkuKatrin luomassa, mustikkaisen kakun täytteessä maistuu kermainen ja sitruunainen täyte, jossa on hyödynnetty Hellmann's majoneesia.
  • Valmistelu

    60 Minutes

  • Kokkausaika

    55 Minutes

AINESOSAT

HELLMANN'S LEMON CURD

  • 200 grammaa Hellmann's majoneesia
  • 2 desilitraa sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan puristettu mehu

VANILJAINEN KAKKUPOHJA

  • 200 grammaa Hellmann's majoneesia
  • 2 desilitraa sokeria
  • 1,5 desilitraa vettä
  • 4,5 desilitraa vehnäjauhoja
  • 2,5 teelusikka leivinjauhetta
  • 3 teelusikka vaniljasokeria

TÄYTE

  • 4 desilitraa vispikermaa
  • aiemmin valmistettu lemon curd
  • 200 grammaa mustikoita
  • 200 grammaa pensasmustikoita, tomusokeria ja sitruunankuoriraastetta koristeeksi

KOSTUTUS

  • 1 desilitra vettä
  • 2 ruokalusikka sokeria
  • sitruunamehua

VALMISTUS

  1. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu.

  2. Laita mikron kestävään astiaan kaikki ainekset ja sekoita vispilällä kaikki tasaiseksi.

  3. Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla 1 minuutti, sekoita seosta.

  4. Jatka kuumentamista aina n. 30 sekuntia kerrallaan, aina välissä sekoittaen yhteensä 4-5 minuuttia niin että sokeri on kokonaan liuennut seokseen.

  5. Seos sakenee, mutta on kuitenkin kuumana vielä juoksevaa.

  6. Siirrä lemon curd purkkiin ja laita se jäähtymään jääkaappiin. Lemon curd jähmettyy jäähdyttyään kunnolla.

  7. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele n. 18 cm kakkuvuoka valmiiksi. Voit voidella ja jauhottaa vuoan tai asettaa leivinpaperin vuoan pohjalle ja reunoillekin leivinpaperisuikaleet.

  8. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri valmiiksi.

  9. Laita vatkauskulhoon majoneesi, sokeri ja vesi. Vatkaa kunnolla sekaisin.

  10. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja vatkaa taikina tasaiseksi.

  11. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (kiertoilmauunissa 150 astetta) n. 45-55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, koska paistoajat vaihtelevat uuneittain. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  12. Jos kakku uhkaa tummentua liikaa pinnalta voit paiston loppuvaiheessa laskea hiukan lämpötilaa ja peittää kakun esim. leivinpaperilla.

  13. Kumoa valmis kakku jäähtymään.

  14. Jos valmistat kakun jo edellisenä päivänä, voit säilyttää jäähtyneen kakun kelmuun käärittynä huoneenlämmössä.

  15. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

  16. Sekoita lemon curd vispikermaan.

  17. Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri ja sitruunanmehu.

  18. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.

  19. Aseta ensimmäinen kakkupohjakerros tarjoilualustalle.

  20. Kostuta kakkupohjaa kevyesti sitruunasokerivedellä.

  21. Laita 1/3 täytteestä kakkupohjan päälle tasaisesti.

  22. Laita täytteen päälle puolet täytemustikoista (käytin itse pakastemustikoita).

  23. Tee seuraava kerros samalla tavalla.

  24. Laita viimeisin kakkupohjakerros päällimmäiseksi, kostuta ja laita loput täytteestä päälle.

  25. Koristele pensasmustikoilla, tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.