Skip to:

Hellmann's mustikka-sitruunakakku
-
55 Minutes
Keittoaika
-
Keskinkertainen
Vaikeus
-
60 Minutes
Valmisteluaika
-
12 People
Palvelee
Ingredients
HELLMANN'S LEMON CURD
- 200 grammaa Hellmann's majoneesia
- 2 desilitraa sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan puristettu mehu
VANILJAINEN KAKKUPOHJA
- 200 grammaa Hellmann's majoneesia
- 2 desilitraa sokeria
- 1,5 desilitraa vettä
- 4,5 desilitraa vehnäjauhoja
- 2,5 teelusikka leivinjauhetta
- 3 teelusikka vaniljasokeria
TÄYTE
- 4 desilitraa vispikermaa
- aiemmin valmistettu lemon curd
- 200 grammaa mustikoita
- 200 grammaa pensasmustikoita, tomusokeria ja sitruunankuoriraastetta koristeeksi
KOSTUTUS
- 1 desilitra vettä
- 2 ruokalusikka sokeria
- sitruunamehua
Cooking Methods
-
Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu.
-
Laita mikron kestävään astiaan kaikki ainekset ja sekoita vispilällä kaikki tasaiseksi.
-
Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla 1 minuutti, sekoita seosta.
-
Jatka kuumentamista aina n. 30 sekuntia kerrallaan, aina välissä sekoittaen yhteensä 4-5 minuuttia niin että sokeri on kokonaan liuennut seokseen.
-
Seos sakenee, mutta on kuitenkin kuumana vielä juoksevaa.
-
Siirrä lemon curd purkkiin ja laita se jäähtymään jääkaappiin. Lemon curd jähmettyy jäähdyttyään kunnolla.
-
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele n. 18 cm kakkuvuoka valmiiksi. Voit voidella ja jauhottaa vuoan tai asettaa leivinpaperin vuoan pohjalle ja reunoillekin leivinpaperisuikaleet.
-
Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri valmiiksi.
-
Laita vatkauskulhoon majoneesi, sokeri ja vesi. Vatkaa kunnolla sekaisin.
-
Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja vatkaa taikina tasaiseksi.
-
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (kiertoilmauunissa 150 astetta) n. 45-55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, koska paistoajat vaihtelevat uuneittain. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.
-
Jos kakku uhkaa tummentua liikaa pinnalta voit paiston loppuvaiheessa laskea hiukan lämpötilaa ja peittää kakun esim. leivinpaperilla.
-
Kumoa valmis kakku jäähtymään.
-
Jos valmistat kakun jo edellisenä päivänä, voit säilyttää jäähtyneen kakun kelmuun käärittynä huoneenlämmössä.
-
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
-
Sekoita lemon curd vispikermaan.
-
Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri ja sitruunanmehu.
-
Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
-
Aseta ensimmäinen kakkupohjakerros tarjoilualustalle.
-
Kostuta kakkupohjaa kevyesti sitruunasokerivedellä.
-
Laita 1/3 täytteestä kakkupohjan päälle tasaisesti.
-
Laita täytteen päälle puolet täytemustikoista (käytin itse pakastemustikoita).
-
Tee seuraava kerros samalla tavalla.
-
Laita viimeisin kakkupohjakerros päällimmäiseksi, kostuta ja laita loput täytteestä päälle.
-
Koristele pensasmustikoilla, tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.