Skip to:

Erityisen mehevät Lucia-pullat
-
10 Minutes
Keittoaika
-
Keskinkertainen
Vaikeus
-
110 Minutes
Valmisteluaika
-
30 People
Palvelee
Ingredients
Pullataikina
- 50 g hiivaa
- 5 dl maito
- 1-1,5 g sahramia
- 2 dl hienosokeria
- 200 g Hellmann's Real majoneesia
- 16 dl jauhoja
- 1 kananmuna pullien voiteluun
- rusinoita koristeluun (rusinoista tulee pehmeämpiä, kun liotat niitä vedessä)
Cooking Methods
-
Murenna hiiva taikinakulhoon.
-
Lämmitä maito 37-asteiseksi ja sirottele sahrami maidon joukkoon. Anna liota 2 minuuttia.
-
Kaada seos hiivan päälle, jotta hiiva liukenee.
-
Lisää sokeri, majoneesi (tekee taikinasta mehevämmän) ja lähes kaikki jauhot.
-
Alusta taikinaa voimakkaasti kunnes siitä tulee notkeaa ja kiiltävää. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaaminen kestää käsin noin 10 minuuttia ja yleiskoneella 5 minuuttia.
-
Ripottele jauhoja taikinan päälle. Peitä kulho leivinliinalla tai muovikelmulla. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 40 minuutin ajan.
-
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
-
Nosta taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa sitä kevyesti.
-
Leivo taikinasta Lucia-pullia.
-
Nosta pullat uunipellille. Levitä pullien päälle leivinliina ja anna niiden kohota 20–40 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele rusinoilla.
-
Paista Lucia-pullia uunin keskiosassa 5–8 minuuttia.