Hampurilaissämpylät

Hellmann's majoneesi maustaa hampurilaissämpylät herkullisen meheviksi.

Přípravka

10 min

Čas na vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

ryhmittelemätön

  • 3 dl vettä
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 100 g Hellmann's -majoneesia
  • 25 g sokeria
  • 10 g suolaa
  • 50 g juustoraastetta
  • 2 ruokalusikka timjamia tuoreena tai kuivattuna
  • 1 ruokalusikka tuoretta chiliä hienonnettuna
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kevytmaitoa

Postup přípravy

ryhmittelemätön

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Sekoita jauhot, majoneesi, timjami, chili, sokeri ja juusto. Vaivaa taikinaa keskinopeudella 10 minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä noin 2 minuuttia. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

  2. Muotoile leivät halutun kokoiseksi ja anna niiden nousta kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista noin 10 minuuttia uunissa, tai kunnes leivät saavat kauniin kultaisen värin.