Falafel-pitataskut | Hellmann's

Falafel-pitataskut

Näillä Lähi-idästä kotoisin olevilla falafel-pitataskuilla teet tavallisesta ateriasta epätavallisen herkullisen. Käytä haluamiasi pakastettuja falafel-pyöryköitä/-pihvejä.

Valmistelu

20 min

AINESOSAT

  • 6 valitsemaasi falafel - pyörykkää (tai katso erillinen falafel-resepti)
  • 1,4 dl punakaalia raastettuna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 kourallinen mikrosalaatinlehtiä
  • 5 retiisiä ohueksi viipaloituina
  • 2 tuoretta vihreää chiliä
  • 3 korianterin vartta
  • 3 lusikallista Hellmann's Vegan majoneesia
  • Falafelit: 1 tölkki kikherneitä (huuhdeltuja, valutettuja ja kuivaksi taputeltuja)
  • 3 tuoretta persiljan vartta silputtuna (tai korianteria)
  • 3 korianterin silputtua vartta
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 kevätsipuli pilkottuna
  • 1 rkl raakoja seesaminsiemeniä
  • 1 tls falafel - mausteseosta
  • 1/4 tls merisuolaa ja mustapippuria (maun mukaan)
  • 1 - 2 rkl yleisjauhoja
  • 3-4 rkl öljyä kypsentämiseen (tai mitä tahansa miedonmakuista öljyä, joka kestää kuumentamista)

VALMISTUS

  1. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi.

  2. Huuhtele salaatti ja korianteri.

  3. Lämmitä falafelit ja pitaleipä. Täytä pitatasku Hellmann's® Vegan -majoneesilla, falafeleilla, punakaalilla, porkkanalla, mikrovihanneksilla, retiisillä ja chilillä. Koristele korianterilla ja nauti!

  4. Ohje: Lisää kikherneet, persilja, korianteri, kevätsipuli, valkosipuli, seesaminsiemenet, falafel-mausteseos, suola ja pippuri monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset kerralla tai pienin sykäyksin. Kaavi astian reunat tarvittaessa, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin.

  5. Lisää jauhot 1 rkl kerrallaan ja sekoita sykäyksittäin, kunnes taikina ei enää ole löysää ja voit muovata siitä pallon, joka ei tartu käsiisi. Maista ja lisää mausteita maun mukaan.

  6. Siirrä taikina kulhoon, peitä kannella ja jäähdytä jääkaapissa 1–2 tuntia, jotta seos kovettuu. Vinkki! Jos sinulla on kiire, voit jäähdyttää seosta pakastimessa 45 minuuttia.

  7. Kun seos on jäähtynyt, kauho siitä pyöreitä ruokalusikallisia (30 g) ja muotoile varovasti 11–12 pientä pihviä (alkuperäisen ohjeen mukaan / muuta määrää taikinamäärän mukaan).

  8. Kuumenna suurta pannua keskilämmöllä ja lisää öljyä niin paljon (noin 2 rkl), että se peittää pannun. Pyörittele pannua, jotta öljy leviää sille tasaisesti. Nosta falafel-pihvit kuumaan pannuun ja ruskista ne molemmilta puolilta tasaisen väriseksi. Nauti!