Erityisen mehevät Lucia-pullat | Hellmann's

Erityisen mehevät Lucia-pullat

Lucia-pullat ovat erityisen herkullisia ja meheviä varsinkin, jos niissä on käytetty Hellmann’s Real -majoneesia!

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

Pullataikina

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maito
  • 1-1,5 g sahramia
  • 2 dl hienosokeria
  • 200 g Hellmann's Real majoneesia
  • 16 dl jauhoja
  • 1 kananmuna pullien voiteluun
  • rusinoita koristeluun (rusinoista tulee pehmeämpiä, kun liotat niitä vedessä)

Postup přípravy

Näin valmistat

  1. Murenna hiiva taikinakulhoon.

  2. Lämmitä maito 37-asteiseksi ja sirottele sahrami maidon joukkoon. Anna liota 2 minuuttia.

  3. Kaada seos hiivan päälle, jotta hiiva liukenee.

  4. Lisää sokeri, majoneesi (tekee taikinasta mehevämmän) ja lähes kaikki jauhot.

  5. Alusta taikinaa voimakkaasti kunnes siitä tulee notkeaa ja kiiltävää. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaaminen kestää käsin noin 10 minuuttia ja yleiskoneella 5 minuuttia.

  6. Ripottele jauhoja taikinan päälle. Peitä kulho leivinliinalla tai muovikelmulla. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 40 minuutin ajan.

  7. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  8. Nosta taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa sitä kevyesti.

  9. Leivo taikinasta Lucia-pullia.

  10. Nosta pullat uunipellille. Levitä pullien päälle leivinliina ja anna niiden kohota 20–40 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele rusinoilla.

  11. Paista Lucia-pullia uunin keskiosassa 5–8 minuuttia.