Skip to:

Hampurilaissämpylät
Hellmann's majoneesi maustaa hampurilaissämpylät herkullisen meheviksi.
-
20 Minutes
Keittoaika
-
Helppo
Vaikeus
-
10 Minutes
Valmisteluaika
-
12 People
Palvelee
Ingredients
ryhmittelemätön
- 3 dl vettä
- 500 g vehnäjauhoja
- 50 g hiivaa
- 100 g Hellmann's -majoneesia
- 25 g sokeria
- 10 g suolaa
- 50 g juustoraastetta
- 2 ruokalusikka timjamia tuoreena tai kuivattuna
- 1 ruokalusikka tuoretta chiliä hienonnettuna
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl kevytmaitoa
Cooking Methods
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Sekoita jauhot, majoneesi, timjami, chili, sokeri ja juusto. Vaivaa taikinaa keskinopeudella 10 minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä noin 2 minuuttia. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
-
Muotoile leivät halutun kokoiseksi ja anna niiden nousta kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista noin 10 minuuttia uunissa, tai kunnes leivät saavat kauniin kultaisen värin.