Herkulliset hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Hellmann's majoneesi maustaa hampurilaissämpylät herkullisen meheviksi.
  • Valmistelu

    10 Minutes

  • Kokkausaika

    20 Minutes

AINESOSAT

ryhmittelemätön

  • 3 dl vettä
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 100 g Hellmann's -majoneesia
  • 25 g sokeria
  • 10 g suolaa
  • 50 g juustoraastetta
  • 2 ruokalusikka timjamia tuoreena tai kuivattuna
  • 1 ruokalusikka tuoretta chiliä hienonnettuna
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kevytmaitoa

VALMISTUS

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Sekoita jauhot, majoneesi, timjami, chili, sokeri ja juusto. Vaivaa taikinaa keskinopeudella 10 minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä noin 2 minuuttia. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

  2. Muotoile leivät halutun kokoiseksi ja anna niiden nousta kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista noin 10 minuuttia uunissa, tai kunnes leivät saavat kauniin kultaisen värin.