Kasvissyöjän grilliburgeri (K)

Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

Burgeri:
  • 4 ciabatta sämpylää
  • 2 kesäkurpitsaa 
  • 4 avokaadoa 
  • 4rkl sitruunamehua
  • 200g vähälaktoosista halloumijuustoa
 Pesto:
  • 1 puntti basillikaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 50g cashew pähkinöitä
  • 50g raastettua parmesaanijuustoa
  • 4rkl oliiviöljyä

 Bataatti-porkkanaranskalaiset:
  • 1 bataatti 
  • 4 porkkanaa 
  •  Suolaa
  •  Kasviöljyä uppopaistamiseen

 Sriracha-sitruunadippi:
  • 1 Hellmann´s Real majoneesia
  • 1rkl srirachakastiketta
  • 1rkl sitruunamehua

OHJEET
  1. Pesto: Bataatti-porkkana  ranskalaiset: Burgeri: Sriracha-sitruunadippi   
  2. Tarjoile burgerit heti bataatti-porkkana ranskalaisten sekä chiracha-sitruunadipin kera.   
  3. Vinkki! Voit halutessasi käyttää valmista pestoa burgereissa. 
  4. Resepti: Eveliina Kaasalainen, Tommi Ekholm, Leila Sierla, Janne Markkanen 
  5. Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi, lisää oliiviöljyä tarvittaessa Kuori porkkanat ja bataatit ja pilko ne ranskalaisiksi. 
  6. Paista 180c öljyssä kunnes kasvikset ovat saaneet väriä, jos haluat oikein rapeita ranskalaisia, paistaa kasvikset kahteen kertaan 
  7. Ripottele ranskalaisille suolaa Viipaloi kasvikest ja juusto 
  8. Halkaise sämpylät 
  9. Paista kesäkurpitsa ja viipaloitu halloumijuusto pannulla 
  10. Sivele pestoa ciabattasämpylälle, aseta peston päälle paisetut kesäkurpitsta ja halloumijuusto. 
  11. Laita viipaloitu avokaado päälimmäiseksi ja kaada sitruunamehua avokaadon päälle 
  12. Laita sämpylän kansi burgerin päälle 
  13. Sekoita sitruunamehu, majoneesi ja srirachakastike kulhossa. 
  14. Kastikkeen tulisuutta voi säädellä muuttamalla sriracha määrää
TOP