Lohilastut Ja -leivät Lime-majoneesitäytteellä

Kesäjuhlien upeimmat alkupalat: lohilastut ja -leivät lime-majoneesitäytteellä
 
 
 
LOHILASTUT LIME-MAJONEESITÄYTTEELLÄ


8 pientä annosta


RAAKA-AINEET
 
  • 150 g lämminsavulohta
  • ½ dl ranskankermaa
  • ½ dl Hellmann´s Real -majoneesia
  • ½ lime (mehu & kuori)
  • ½ punasipulia
  • 3 rkl tilliä
  • 1 rkl siian mätiä
  • Suolaa & mustapippuria
  • Lastuja
  • Syötäviä orvokinkukkia

OHJEET

  1. Silppua tilli ja palottele lämminsavulohi kulhoon
  2. Sekoita limen mehu, limetinkuoriraaste sekä ranskankerma ja Hellmann´s Real -majoneesi
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  4. Lisää varovasti majoneesiseos lohen sekaan muutamalla käännöksellä
  5. Asettele lohilastut esille vasta hetkä ennen tarjoilua ja laita lastun päälle noin 1 rkl lohi-majoneesiseosta
  6. Koristele lastut silmusalaatilla, siian mädillä ja syötävillä orvokinkukkasin
 
 
LOHILEIVÄT LIME-MAJONEESITÄYTTEELLÄ
 
8 pientä annosta
 
 
RAAKA-AINEET
 
  • 150 g graavikirjolohta viipaleina
  • 1 dl Hellmann´s Real -majoneesia
  • ½ lime (mehu & kuori)
  • ½ kurkku
  • Herneenversoja
  • Suolaa & mustapippuria
  • Saaristolaisleipää
  • Syötäviä orvokinkukkia

OHJEET

  1. Kuori kurkku ja viipaloi pieniksi kuutioiksi
  2. Sekoita limen mehu, limetinkuoriraaste sekä ranskankerma ja Hellmann´s majoneesi
  3. Leikkaa leivästä muotilla ympyränmuotoisia paloja ja sivele majoneesiseoksella
  4. Leikkaa lohiviipaleet ohuiksi naruiksi (noin 2-3 cm korkuiseksi) ja rullaa leivän päälle “rusetiksi”
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  6. Täytä lohirullien keskelle jäävä tila kurkulla ja herneenversoilla
  7. Koristele lopuksi syötävin orvokinkukkasin
TOP