Avokado-bowliet ja -popperit

Kesäjuhlien bowliet ja popperit avokadosta Hellmann’sin majoneeseilla maustettuna
AVOKADO-BOWLIET
RAAKA-AINEET

  • 5 kpl avokadoja (kypsiä, mutta kiinteitä)
  • n. 150-200g ravunlihaa tai katkarapuja
  • vihreää paprikaa
  • kevätsipulia
  • selleriä
  • kurkkua
  • limen mehu
  • 1-2 rkl Hellmann’s Garlic majoneesia
  • chiliä tai sweet chili -kastiketta
  • korianteria
  • pippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • seesaminsiemeniä
OHJEET
  1. Keitä tarpeen mukaan ravunliha tai katkaravut. Jäähdytä.
  2. Pilko paprika, kevätsipuli, selleri ja kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ne kulhossa ravunlihan/katkarapujen kanssa.
  3. Pilko chili ja korianteri pieneksi silpuksi. Lisää ne kulhoon.
  4. Lisää joukkoon myös limen mehu, majoneesia ja oliiviöljy.
  5. Mausta makusi mukaan.
  6. Halkaise avokado ja suurenna “kuoppaa” tarpeen mukaan lusikalla.
  7. Lusikoi täyte avokadoille ja purista päälle limemehua.
  8. Koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
AVOKADO-POPPERIT
RAAKA-AINEET
  • 1 iso avokado
  • 4 rkl jauhoja
  • 1 muna
  • 3 rkl maitoa
  • 2 dl ruiskorppujauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • valkosipulimaustetta
  • wasabi&sesame-maustetta
Kastike
  • 3 rkl korianterisilppua
  • 3 rkl limemehua
  • 3 rkl Hellmann’s Real majoneesia
  • pippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeria
OHJEET
  1. Lämmitä uuni 190°C.
  2. Pilko avokadot sopivan kokosiksi paloiksi.
  3. Laita yhteen kulhoon jauhot, toiseen kevyesti rikkivatkattu muna sekä maito -yhdistelmä ja kolmanteen korppujauhot.
  4. Mausta korppujauhot suolalla, pippurilla, valkosipulimausteella ja wasabi&sesamemausteella.
  5. Laita uunipelti valmiiksi ja päällystä leivinpaperilla
  6. Pyörittele avokadopalat ensin jauhoissa, sitten munamaito-seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Aseta pellille. Paista paloja n. 20 minuuttia. Tarkkaile ettei pinta pala.
  7. Paiston aikana voit valmistaa kastikkeen. Sekoita korianteri ja limemehu sauvasekoittimella niin sileäksi kuin mahdollista. Lisää majoneesi ja tasoita kastike loppuun. Mausta makusi mukaan.
  8. Tarjoa popperit lämpöisinä tai jäähtyneinä kastikkeen kera.
TOP