Maukas gazpacho tarjoillaan pehmeän basilikamajoneesin kera.
Neljälle 4
Valmistusaika yli 2 h
RAAKA-AINEET
Gazpacho:
- 6 tomaattia
- 1 kurkku
- 1 punainen paprika
- 1 shalottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 150g mansikoita
- 2 siivua paahtoleipää
- 0.5dl oliiviöljyä
- 2rkl punaviinietikkaa
- 1tl mustapippuria
- 1tl suolaa
Basilikamajoneesi:
- 1rkl Créme Bonjour Yrttitarha tuorejuustoa
- 2rkl Hellmann´s Real majoneesia
- 0.5 sitruunan mehu
- 1rkl silputtua basilikaa
OHJEET
- Valmista ensin gazpacho.
- Leikkaa tomaatit, kuorittu kurkku, paprika, shalottisipuli, valkosipulinkynnet sekä mansikat pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.
- Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paahda pannulla.
- Laita jäähtyneet paahtoleipäkuutiot vihannesten sekaan.
- Lisää loput ainekset ja pyörittele mausteet sekaan.
- Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Laita aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä niin kauan, että keitosta tulee tasaista.
- Tarkista maku ja laita jääkaappiin.Valmista basilikamajoneesi.
- Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja tarjoile kylmän gazpachon kera.