Kasvistarjotin majoneesidipeillä

Tällä Hellmann’sin reseptillä valmistat ihanat kasvisherkut majoneesidippien kera tarjottavaksi.
RAAKA-AINEET

MUNAKOISORANSKIKSET
  • 2 pientä, hoikkaa munakoisoa
  • 100 g tempurajauhoja (esim. Yutaka Tempura Batter Mix)
  • 1/2-1 l ruokaöljyä
  • sormisuolaa
MAALAISPATONKISIPSIT
  • 1 maalaispatonki
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • sormisuolaa
LISÄKSI
  • vihreitä isoja oliivejä
  • mustia pieniä oliiveja
  • snäksikurkkuja (niitä pieniä)
  • erivärisiä minitomaatteja
RAS’EL HANOUT -KUKKAKAALIT
  • 2 rs kukkakaalimixiä (valkoinen ja violetti)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl ras’el hanout -maustesekoitusta
SITRUUNA-BROCCOLIINIT
  • 1 pkt broccoliineja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • sormisuolaa
FETAMAJONEESI
  • 1 prk Hellmann's Real 400 g majoneesia
  • 200 g fetaa
  • mustapippuria myllystä
  • Purista majoneesi kulhoon ja murenna joukkoon feta. Rouhi mustapippuria maun mukaan
  • Sitruunamajoneesi
  • 1 prk Hellmann's valkosipulimajoneesia
  • 1 siruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • Valkosipulimajoneesi tuunataan yhden sitruunan raastetulla kuorella ja ruokalusikallisella sitruunanmehua.
  • Lisäksi tarjolle laitetaan Hellmann'sin chilimajoneesi sellaisenaan.
OHJEET

  1. Valmista munakoisoranskalaiset: Leikkaa munakoison kanta pois ja halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat ohuiksi veneiks ja pyöräytä tempurajauhoissa. Paista 180-asteisessa öljyssä, kunnes kauniin ruskeita. Ripottele päälle sormisuolaa.
  2. Paahda maalaissipsit: Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Murskaa fenkolinsiemet morttelissa.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä patonkiviipaleita välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää lopuksi joukkoon fenkolinsiemet ja paista heti. Nosta viipaleet lautaselle ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
  4. Paahda kukkakaalit: Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja valuta päälle öljy. Ripottele pinnalle ras’el hanout-mauste ja suola. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Valmista sitruunaiset broccoliinit. Siisti broccoliinien kannat. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä broccoliineja, kunnes ne saavat hieman väriä, mutta eivät ole vielä täysin pehmenneet. Siirrä pannu levyltä ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta sormisuolalla.
  6. Kokoa kaikki herkut isolle tarjottimelle tai lautaselle ja tarjoa majoneesidippien kanssa.
TOP