Hellmann's gluteiiniton lammaskofta burgeri

Mehukkaan lammaskofta burgerin kruunaa lehtikaalilla ja mintulla maustettu Hellmann's majoneesi.

Serves 4

Valmistusaika yli 60 min


RAAKA-AINEET


Hellmann's gluteenittomat sämpylät:

  • 1l vettä
  • 1kg gluteenittomia jauhoja
  • 2rkl Psyllium Husk tai Fiber Husk-jauhetta (jauhettua psylliuminsiemenkuorta gluteiinittomaan leipomiseen)
  • 1rkl sokeria
  • 1rkl suolaa
  • 1rkl kuivahiivaa
  •  1-2 hyppysellistä kurkumaa
  • 4rkl Hellmann's Real majoneesia
  • 0.5dl kurpitsan siemeniä
  • 1rkl kuivattuja yrttejä
  •  mustaa teetä ja sokeria voiteluun
  •  yrttejä ja siemeniä koristeluun

 Kofta:

  • 2rkl oliiviöljyä
  • 800g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 1 silputtu sipuli
  • 2tl silputtua valkosipulia
  • 2rkl persiljasilppua
  • 1tl silputtua korianteria
  • 1tl inkiväärijauhetta
  • 2rkl kuminaa
  • 0.5tl kanelia
  • 0.5tl chilihiutaleita
  • 0.5tl pippuria
  • 2tl suolaa

Punajuuri Hummus:

  • 400g kikherneitä (tölkki, huuhdeltuina ja valutettuina)
  • 1 punajuuri (keitetty 30min, kuorittu ja raastettu)
  • 2 valkosipulinkynttä kuutioituina
  • 4rkl tahinia
  • 2rkl vettä
  • 2rkl sitruunamehua
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1tl chiliä
  • 2tl suolaa


Hellmann’s lehtikaali- ja minttumajoneesi:

  • 2dl Hellmann’s Real majoneesia
  • 1dl lehtikaalia (blanseerattuna ja varsi poistettuna)
  • 3rkl minttua silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1rkl sitruunamehua
  • 1 chili, siemenet poistettuna ja pilkottuna
  •  suolaa


OHJEET


  1. Valmista ensin sämpylät. 
  2. Sekoita kaikki ainekset paitsi jauhot veteen, sekoita hyvin ja anna levätä 10 minuuttia. 
  3. Aloita jauhojen lisääminen seokseen vähitellen, käytä mielellään yleiskonetta. 
  4. Anna taikinan nousta noin tunti liinan alla. 
  5. Kohota taikina ainakin kaksinkertaiseksi.
  6. Muotoile taikinasta sämpylöitä pellille, käytä hyppysellinen jauhoja muotoiluun jos tuntuu, että taikina on liian tarttuvaa. 
  7. Sekoita voitelua varten 1:3 suhteessa tummaa tai vaaleaa siirappia veteen tai voit myös käyttää mustaa teetä, johon on lisätty sokeria. 
  8. Kun Leivonta ovat pellillä voitele ja koristele siemenillä ja yrteillä. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 
  9. Valmista kofta. 
  10. Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile pieniksi ovaalin muotoisiksi palloiksi ja litistä hiukan, muodostaen 14-16 koftaa. 
  11. Paista kofta-palloja kuumalla pannulla oliiviöljyssä 2 minuuttia molemmilta puolilta kunnes ne ovat kypsiä.Valmista punajuuri-hummus. 
  12. Sekoita kikherneet, valkosipuli, chili, tahini, oliiviöljy, vesi ja sitruunamehu monitoimikoneen avulla tahnaksi. 
  13. Laita hummus kulhoon ja lisää karkeaksi raastettu punajuuri, mausta suolalla.Valmista majoneesi. 
  14. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi monitoimikoneen avulla. Mausta suolalla.
  15. Burgerin kokoaminen: Halkaise burgersämpylä kahtia ja levitä punajuurihummusta leivän alemmalle puolikkaalle. 
  16. Asettele päälle salaattia sekä haluamasi määrä koftalihapullia. 
  17. Levitä minttumajoneesia jäljellä olevalle puolikkaalle sekä lihapullien päälle ja kokoa leipä. 
TOP