Härkä-korianteriburgeri soijamajoneesilla ja asian-salaatilla

Aasiasta vaikutteita saanut herkkullisen hampurilaisen sämpylät mehevöityvät soijalla maustetulla Hellmann's Real majoneesilla.


Neljälle 4

Valmistusaika yli 60 min


RAAKA-AINEET

  • 1tl mustia seesaminsiemeniä 
  • 2dl Hellmann's Real majoneesia 
  • 1rkl soijaa 


Majoneesi: 

  • 2rkl soijamarinadia 
  • 1pnt korianteria 
  • 0.5 kurkku 
  • 1 shalottisipuli 
  • 1 porkkana 

Asian-salaatti: 

  • 1rkl rypsiöljyä 
  • 2tl väkiviinaetikkaa 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 1 chili 
  • 3tl seesaminsiemeniä 
  • 0.5dl tummaa siirappia 
  • 0.5dl soijaa

Marinadi: 

  • 1.5dl lämmintä vettä 
  • 2rkl seesamiöljyä 
  • 1.5dl riisijauhoja 
  • 2dl vehnäjauhoja 
  • 6g kuivahiivaa 
  • 1tl sokeria 
  • 1tl suolaa

Sämpylät: 

  • 500g HK:n härän ulkofileetä

OHJEET

Sekoita suola, sokeri ja kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää öljy ja lämmin vesi. Vaivaa taikina kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota lämpimässä puoli tuntia. Muotoile taikinasta pieniä sämpylöitä. Anna kohota kaksinkertaisiksi. Höyrytä 15 minuuttia uunissa 100 asteessa tai höyrykeittimessä.Sekoita marinadin ainekset yhteen. Ota 2 rkl marinadia talteen. Leikkaa ulkofilee neljään osaan ja laita pihvit marinadiin vähintään 3 tunniksi. Valuta lihoista ylimääräinen marinadi pois ja kuivaa lihat. Paista kuumalla pannulla 3 minuuttia per puoli. Anna pihvien levätä ennen tarjoilua.Valmista salaatti. Leikkaa porkkanasta, sipulista ja kurkusta mahdollisimman ohuita suikaleita. Lisää joukkoon nypityt korianterinlehdet. Mausta soijamarinadilla ja sekoita hyvin.Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.Kokoa burgeri: Halkaise sämpylät. Levitä pohjaan sekä kanteen soijamajoneesia. Jaa asian-salaatti kaikkiin burgereihin ja laita pihvi salaatin päälle. Voit suikaloida päälle lisää chiliä jos haluat burgeriin potkua.
TOP