Hamshuka & Hellmann’s safron mayo

Neljälle 4
Valmistusaika 30-60 min

RAAKA-AINEET
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2tl murskattua valkosipulia
  • 2tl kuminaa
  • 0.25tl kanelia
  • 0.25tl chiliä
  • 1rkl tomaattipyreetä
  • 2dl vettä
  • 4 isoa tomaattia
  • 1 iso paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 600g lampaanpaistia
  • 2dl vettä
  • 2tl suolaa
 Hellmann’s saffron mayo:
  • 4 reilua ruokalusikallista Hellmann’s-majoneesia
  • 1.5tl sahramihiutaleita
  • 1rkl kuumaa vettä
  • 0.5 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  •  suolaa & pippuria oman maun mukaan
 Hummus:
  • 400g kikherneitä (säilyke) 
  • 3rkl sitruunamehua
  • 0.5dl vettä
  • 4rkl seesamitahnaa eli tahinia
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 2kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  •  suolaa ja pippuria
  •  Koristeluun granaattiomenan siemeniä, tuoretta lehtipersiljaa, bataattisipsejä, cayenne-pippuria, kuivattuja taateleita
OHJEET
  1. Hamshukan valmistusLeikkaa sipuli pieniksi paloiksi, murskaa valkosipuli, leikkaa tomaatti pieniksi paloiksi, kuutioi paprika ja kesäkurpitsa valmiiksi. 
  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. 
  3. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. 
  4. Lisää mausteet, tomaatti, paprika, tomaattipyree ja kesäkurpitsa. 
  5. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Lisää kattilaan jauheliha ja anna kypsyä. 
  6. Kun jauheliha on valmis, lisää vielä 2 dl vettä. 
  7. Anna hautua 10 minuuttia ja lisää suola & pippuri.
  8. Majoneesin valmistus
  9. Anna sahramihiutaleiden liota 10 min pienessä astiassa, jossa on ruokalusikallinen kuumaa vettä. 
  10. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. 
  11. Lisää sekaan majoneesi ja mausta suolalla & pippurilla.
  12. Hummuksen valmistusHuuhtele ja valuta kikherneet. 
  13. Soseuta kikherneet tasaiseksi massaksi blenderissä. 
  14. Lisää sekaan muut aineet ja soseuta uudestaan. 
  15. Mausta suolalla ja pippurilla.
  16. Viimeinen silaus ja asettelu lautaselleOta reilusti hummusta ja levitä lautaselle ympyrän muotoon. 
  17. Aseta Hamshuka keskelle ja lisää päälle Hellmann’s-majoneesia maun mukaan.
  18. Lisää annokseen bataattisipsejä ja reilusti silputtua lehtipersiljaa  sekä granaattiomenan rapeita ja suussa pirskahtelevia siemeniä ja kuivattuja taateleita. 
  19. Ripottele päälle cayenne-pippuria.
  20. Valmis!
TOP