Pizza prosciutto

Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

Taikina:
  • 1.5dl Vettä
  • 15g Hiivaa (⅓ pkt)
  •  ⅓ tl Suolaa
  • 2rkl Flora kulta juoksevaa
  •  n.3 dl Durumvehnäjauhoja
 Täytteet:
  • 2rkl Hellmann’s Light majoneesi
  • 1dl Tomaattimurskaa
  • 115g Gruyere juustoa
  • 55g Prosciutto kinkkua
  • 1tl Pestoa
  • 2rkl Oliiviöljyä
  • 1 Valkosipulin kynsi
  • 1tl Oreganoa
  • 1 Puntti rucolaa

OHJEET
  1. Lämmitä vesi 38 °C asteiseksi. 
  2. Liuota hiiva veteen ja lisää suola ja rasva. 
  3. Sekoita nesteeseen jauhot. 
  4. Vaivaa taikina kunnes taikina on kimmoisa. 
  5. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä, kunnes se on kaksinkertaistunut. 
  6. Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia. 
  7. Kauli taikinasta uunipellin kokoinen pohja ja siirrä pohja leivinpaperilla vuoratulle pellille. 
  8. Voitele pizzapohja oliiviöljyllä ja levitä tomaattimurska pizzan päälle. 
  9. Ripottele pizzan päälle hienonnettua valkosipulia, oreganoa, rucolan lehtiä, kinkku ja raastettua juustoa. 
  10. Sekoita majoneesi ja pesto keskenään ja laita seosta teelusikalla pizzan päälle. 
  11. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
TOP