Lohiburgeri ja avokadomajoneesi

Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

Sämpylät:
  • 7g tuorehiivaa
  • 0.5dl maitoa
  • 4.5dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1rkl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 150g Flora & Voi normaalisuolainen
  • kananmunaa voiteluun
Majoneesi:
  • 1 avokado
  • 2dl Hellmann's Real majoneesia
  • 1tl sitruunamehua
  • 1rkl hienonnettua tilliä
Hölskykurkut:
  • 1 kurkku
  • 1tl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 1tl etikkaa
  • 1rkl hienonnettua tilliä
Pihvit:
  • 600g lohta
  • suolaa
  • tarjoiluun muutama oksa tuoretta tilliä

OHJEET
  1. Liota hiiva maidon joukkoon.
  2. Lisää kaikki ainekset paitsi rasva. 
  3. Vaivaa yleiskoneen taikinakoukulla 13 minuuttia. 
  4. Anna levätä 15 minuuttia. 
  5. Lisää rasva ja vaivaa 8 minuuttia. 
  6. Anna taikinan kohota kylmässä seuraavaan päivään. 
  7. Leivo sämpylöiksi. 
  8. Anna kohota kaksinkertaisiksi. 
  9. Sivele Leivonta kananmunalla ja paista 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  10. Valmista majoneesi. 
  11. Mittaa kaikki paitsi tilli kulhoon. 
  12. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. 
  13. Lisää tilli ja sekoita.
  14. Valmista hölskykurkut. 
  15. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. 
  16. Laita kaikki ainekset yhdelle lautaselle. 
  17. Nosta toinen lautanen kanneksi ja hölskytä kurkkuja voimakkaasti 30 sekunnin ajan.
  18. Leikkaa lohesta ohuita, noin puoli senttiä paksuja siivuja viistoon. 
  19. Laita pannu lämpenemään. 
  20. Lisää pannulle suolaa ja halstraa lohiviipaleita 2 minuuttia per puoli.
  21. Kokoa burgeri: Paahda halkaistut Leivonta kuivalla pannulla rapsakoiksi. 
  22. Levitä pohjaan ja kanteen avokadomajoneesia. 
  23. Nosta muutama lohisiivu kunkin pohjan päälle ja lisää päälle vielä muutama siivu hölskytinkurkkuja sekä tuore tillinoksa. 
  24. Nosta kansi päälle.
TOP