Rapukakkuburgeri wasabimajoneesilla

Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

Sämpylät:
  • 1tl suolaa
  • 1tl sokeria
  • 6g kuivahiivaa
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1.5dl riisijauhoja
  • 2rkl seesamiöljyä
  • 1.5dl lämmintä vettä
 Pihvit:
  • 450g jättikatkarapuja
  • 0.5kpl sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5kpl chili
  • 1 limen kuori
  • 2rkl hienonnettua korianteria
  • 0.5tl raastettua inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 1rkl Hellmann's Real majoneesia
  • 2rkl korppujauhoja
  • 2tl suolaa
  •  korppujauhoja leivittämiseen
  •  Flora Culinesse juoksevaa paistamiseen
 Majoneesi:
  • 1tl wasabia
  • 2dl Hellmann's Real majoneesia
  • 1tl limemehua
  •  tarjoiluun muutama lehti paksoita, ripaus suolaa ja sokeria
OHJEET
  1. Sekoita suola, sokeri ja kuivahiiva jauhojen joukkoon. 
  2. Lisää öljy ja lämmin vesi. 
  3. Vaivaa taikina kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. 
  4. Anna kohota lämpimässä puoli tuntia. 
  5. Muotoile taikinasta pieniä sämpylöitä. 
  6. Anna kohota kaksinkertaisiksi. 
  7. Höyrytä 15 minuuttia uunissa tai höyrykeittimessä.
  8. Purista ravuista ylimääräinen neste pois. 
  9. Hienonna ravut, sipulit ja chili. 
  10. Raasta limen kuori. 
  11. Sekoita kaikki aineet kulhossa. 
  12. Muotoile massasta pihvejä ja leivitä ne korppujauhoissa. 
  13. Paista kakut kypsiksi pannulla rasvassa.
  14. Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  15. Kokoa burgeri: Halkaise sämpylä. Levitä wasabimajoneesia pohjaan ja kanteen. 
  16. Leikkaa paksoi ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla, pippurilla sekä 2 teelusikallisella wasabimajoneesia. 
  17. Nosta rapukakku pohjan päälle ja laita kakun päälle hyvä keko paksoisalaattia. Asettele kansi varovasti paikoilleen.
TOP