Lammas-juustoburgeri yrttimajoneesilla

Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

Sämpylät:
  • 25g hiivaa
  • 1dl maitoa
  • 1dl vettä
  • 1rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1tl suolaa
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 2rkl öljyä
  •  maitoa sämpylöiden sivelyyn
  • 1rkl seesaminsiemeniä
 Pihvit:
  • 3rkl korppujauhoja
  • 0.5dl olutta
  • 0.5dl Flora Ruoka 15%
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 sipuli
  • 1rkl Flora Culinesse juoksevaa
  • 500g jauhettua lammasta
  • 1tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 siivua vuohenjuustoa

 Haudutettu sipuli:
  • 2 sipulia
  • 1rkl Flora Culinesse juoksevaa
  • 0.33l olutta
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 tähtianis
  • 1tl suolaa

 Majoneesi:
  • 1rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 0.5rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
  • 0.5rkl tuoretta lipstikkaa, hienonnettuna
  • 2dl Hellmann's Real majoneesia
  • 0.5 sitruunan kuori
  •  tarjoiluun tuoretta lehtipersiljaa sekä kirveliä maun mukaan

OHJEET
  1. Liota hiiva maito-vesi-seokseen. 
  2. Lisää sokeri, kananmuna, suola ja jauhot. 
  3. Vaivaa taikinaa 15 minuuttia. 
  4. Lisää öljy ja vaivaa vielä 5 minuuttia. 
  5. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. 
  6. Jaa taikina kuuteen osaan. 
  7. Pyöritä palloiksi ja paina littaniksi. 
  8. Anna kohota 30 minuuttia. 
  9. Sivele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. 
  10. Paista 215-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.
  11. Valmista pihvit. 
  12. Sekoita korppujauhot, olut ja Flora Ruoka keskenään ja anna turvota 10 minuuttia. 
  13. Kuullota sipulit rasvassa. 
  14. Lisää korppujauhoseokseen kaikki ainekset paitsi vuohenjuusto. 
  15. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla 2 minuuttia per puoli. 
  16. Lisää vuohenjuustosiivut kunkin pihvin päälle ja laita 180 asteiseen uuniin 6 minuutiksi.
  17. Valmista haudutettu sipuli. 
  18. Suikaloi sipuli. 
  19. Lämmitä rasva kattilassa ja freesaa sipulia hetki. 
  20. Lisää loput ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuutin ajan. 
  21. Poista tähtianis ja timjami.Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki aineet yhteen. 
  22. Anna maustua seuraavaan päivään.
  23. Kokoa burgeri: Paahda halkaistu sämpylä pannulla rapeaksi. 
  24. Levitä yrttimajoneesia pohjaan sekä kanteen. 
  25. Nosta juustolla kuorrutettu pihvi pohjan päälle sekä lusikallinen oluessa haudutettua sipulia. 
  26. Nypi vielä tuoretta lehtipersiljaa ja kirveliä burgerin väliin. 
  27. Nosta kansi paikoilleen.
TOP