Punajuuri-kvinoaburgeri valkosipulimajoneesilla

Neljälle 4
Valmistusaika yli 2h

RAAKA-AINEET

Sämpylät:
  • 7g tuorehiivaa
  • 0.5dl maitoa
  • 4.5dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1rkl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 150g Flora & Voi normaalisuolainen
  •  kananmunaa voiteluun
 Majoneesi:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2dl Hellmann's Real majoneesia
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1tl sitruunamehua
 Pihvit:
  • 2 punajuurta
  • 4dl kvinoaa
  • 0.5kpl sipuli
  • 1rkl öljyä
  • 80g babypinaattia
  • 1dl pinjansiemeniä
  •  tuoretta rosmariinia
  • 3 munaa
  • 2tl suolaa
  •  tarjoiluun muutama oksa tuoretta rucolaa
OHJEET
  1. Liota hiiva maidon joukkoon. Lisää kaikki ainekset paitsi rasva. 
  2. Vaivaa yleiskoneen taikinakoukulla 13 minuuttia. 
  3. Anna levätä 15 minuuttia. 
  4. Lisää rasva ja vaivaa 8 minuuttia. 
  5. Anna taikinan kohota kylmässä seuraavaan päivään. 
  6. Leivo sämpylöiksi. 
  7. Anna kohota kaksinkertaisiksi. 
  8. Sivele Leivonta kananmunalla ja paista 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia.Liota hiiva maidon joukkoon. 
  9. Lisää kaikki ainekset paitsi rasva. 
  10. Vaivaa yleiskoneen taikinakoukulla 13 minuuttia. 
  11. Anna levätä 15 minuuttia. Lisää rasva ja vaivaa 8 minuuttia. 
  12. Anna taikinan kohota kylmässä seuraavaan päivään. 
  13. Leivo sämpylöiksi. 
  14. Anna kohota kaksinkertaisiksi. 
  15. Sivele Leivonta kananmunalla ja paista 180 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  16. Valmista majoneesi. 
  17. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi. 
  18. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua seuraavaan päivään.Valmista pihvit. 
  19. Laita punajuuret kokonaisina 180 asteiseen uuniin paahtumaan noin tunnin ajaksi. 
  20. Keitä kvinoat kypsiksi. 
  21. Hienonna sipuli ja kuutioi kypsäksi paahdetut sekä kuoritut punajuuret. 
  22. Kuumenna rasva pannussa ja freesaa sipulia ja punajuuria viisi minuuttia. 
  23. Lisää sekaan pinaatti ja hienonnettu rosmariini. 
  24. Mausta suolalla. Yhdistä kaikki aineet. 
  25. Muotoile pihveiksi ja sivele munalla. 
  26. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  27. Kokoa burgeri: Paahda leipä kuivalla pannulla rapeaksi. 
  28. Levitä majoneesia pohjan päälle ja nosta päälle punajuuri-kvinoapihvi. 
  29. Lisää reilusti rucolaa pihvin päälle ja nosta majoneesilla voideltu kansi varovasti rucolan päälle.
TOP