Herkulliset hampurilaissämpylät

Hellmann's majoneesi maustaa hampurilaissämpylät herkullisen meheviksi.

n. 12 kpl 80 g sämpylöitä tai
24 kpl 40 g pikkusämpylöitä


RAAKA-AINEET

  • 3 dl vettä
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 100 g Hellmann’s -majoneesia
  • 25 g sokeria
  • 10 g suolaa
  • 50 g juustoraastetta
  • 2 rkl timjamia, tuoretta tai kuivattua
  • 1 rkl tuoretta chiliä, hienonnettuna
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl maitoa, mieluiten laktoositonta

OHJEET

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Sekoita jauhot, majoneesi, timjami, chili, sokeri ja juusto. Vaivaa taikinaa keskinopeudella 10 minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä noin 2 minuuttia. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  2. Muotoile leivät halutun kokoiseksi ja anna niiden nousta kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista noin 10 minuuttia uunissa, tai kunnes leivät saavat kauniin kultaisen värin.
TOP