Savukinkkupatonki dijoneesilla ja lehtikaalipestolla

Neljälle 4
Valmistusaika 30-60 min

RAAKA-AINEET

Leipien kokoaminen:
  • 1 patonki
  • 200 g savukinkkuleikkelettä
  • 4 kokonaista cocktailkurkkua
  •  punasipulia ja tuoretta basilikaa maun mukaan
 Dijoneesi:
  • 3 rkl Hellmann’s majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • hieman silputtua rakuunaa
  • ripaus mustapippuria
 Lehtikaalipesto:
  • 2dl lehtikaalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1dl hienonnettua tilliä
  • 3rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 100g parmesaania raastettuna
  • 1rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 1.5dl rypsiöljyä
  • 0.5dl oliiviöljyä
  • 2tl suolaa
OHJEET
  1. Leipien kokoaminen: Leikkaa patongit puolittain halki ja voitele ne dijoneesilla ja lehtikaalipestolla. 
  2. Täytä patongit savukinkulla sekä cocktail-suolakurkuilla ja lisää halutessasi myös tuoretta punasipulia ja basilikaa.
  3. Dijoneesi: Sekoita ainekset kulhossa. 
  4. Mausta pippurilla.
  5. Lehtikaalipesto: Ryöppää lehtikaali kuumassa vedessä ja jäähdytä se heti kylmällä vedellä. 
  6. Raasta valkosipuli. 
  7. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
TOP