Gazpacho ja basilikamajoneesi

Maukas gazpacho tarjoillaan pehmeän basilikamajoneesin kera.

Neljälle 4
Valmistusaika yli 2 h

RAAKA-AINEET

Gazpacho:
  • 6 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 shalottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150g mansikoita
  • 2 siivua paahtoleipää
  • 0.5dl oliiviöljyä
  • 2rkl punaviinietikkaa
  • 1tl mustapippuria
  • 1tl suolaa
 Basilikamajoneesi:
  • 1rkl Créme Bonjour Yrttitarha tuorejuustoa
  • 2rkl Hellmann´s Real majoneesia
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 1rkl silputtua basilikaa
OHJEET
  1. Valmista ensin gazpacho. 
  2. Leikkaa tomaatit, kuorittu kurkku, paprika, shalottisipuli, valkosipulinkynnet sekä mansikat pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. 
  3. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paahda pannulla. 
  4. Laita jäähtyneet paahtoleipäkuutiot vihannesten sekaan. 
  5. Lisää loput ainekset ja pyörittele mausteet sekaan. 
  6. Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia. 
  7. Laita aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä niin kauan, että keitosta tulee tasaista. 
  8. Tarkista maku ja laita jääkaappiin.Valmista basilikamajoneesi. 
  9. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi ja tarjoile kylmän gazpachon kera.  
TOP