Ruisburgeri bataattiranskalaisilla, caesar salaatilla ja kolmella dipillä

Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

Punapippurihillo:
  • 250 g makeita suippopaprikoita
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl ruokosokeria
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1-2 tuoretta chiliä
  • 2-4 tl perunajauhoja
Sinappinen hernemuju:
  • 400 g pakaste- tai tuoreherneitä
  • 1 dl Creme Bonjour pippuri -ruokakermaa
  • 2-3 rkl Maille Wholegrain -kokojyväsinappia
Ruisburger:
  • 400 g jauhelihaa
  • Ruisleipiä
  • Mausteseos : Knorr Aromat Aromisuolaa, mustapippuria, sipulijauhoa
  • Pekonia
  • Cheddar-juustoa
  • Punasipulia
  • Suolakurkkuja
  • Punapippurihilloa
  • Hellman's real majoneesia
  • Väkevää Turun Sinappia
  • Ketsuppia
  • Flora Culinesseä paistamiseen
Bataattiranskalaiset:
  • Yksi iso bataatti
  • Sormisuolaa
  • Tuoreita yrttejä, esim. basilika, oregano, rosmariini, korianteri
Caesar-salaatti:
  • 1 kerä Romaine-salaattia
  • 2 siivua pekonia
  • Parmesan-juustoa
  • krutonkeja
Caesar-kastike:
  • 3 anjovisfilettä
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 hienoksi silputtu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Turun Sinappia mietoa
  • 1 rkl puristettua sitruunaa
  • 1 rkl vettä
  • runsaasti rouhittua mustapippuria
  • hienoksi raastettua Parmesania
  • n. 0,5 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
  • Hellmann´s Chili majoneesia
OHJEET

Punapippurihilloke: 
  1. Poista suippopaprikoista ja chilistä siemenet ja paloittele mahdollisimman pieniksi palasiksi 
  2. Laita paprikat, chilit, vesi, ruokosokeri ja valkoviinietikka kattilaan ja keitä 45-60 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes vesi alkaa olla haihtunut 
  3. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat hillomaisempaa 4. Suurusta kastike perunajauhoilla ja anna jäähtyä 
Sinappinen hernemuju: 
  1. Keitä herneitä n. 10-15 minuuttia kunnes kuoret alkavat irrota, 
  2. Lisää joukkoon kerma ja sinappi ja soseuta sauvasekoittimella niin että joukkoon jää sattumia, 
  3. Tarjoile 
Ruisburger: 
  1. Pyöritä jauhelihasta pihvin kokoisia palloja ja laita ne kahden voipaperin väliin. Naputtele pihvistä käsin paperin avulla ohuita pihvejä (n. 6-7 mm). Laita pihvit pakastimeen n. 1-2 tunniksi. 
  2. Valmistele muut lisukkeet 
  3. Sekoita aromisuolaa, mustapippuria ja sipulijauhoa suhteella 4:2:1 mausteseokseksi pihvejä varten 
  4. Valele ruisLeivonta kevyesti voilla tai oliiviöljyllä ja lämmitä ne uunissa nopeasti 
  5. Ota pihvit pakastimesta ja paista niitä öljyssä kuumalla pannulla minuutti per puoli kunnes niissä on kaunis ruskea pinta ja laita aromisuola-mausteseosta niiden pinnalle. 
  6. Rakenna burgerit nopeasti haluamallasi tavalla ja kääri ne voipaperiin. 
  7. Anna burgereiden seistä kääreessään n. 5 minuuttia ja nauti. 
Bataattiranskalaiset: 
  1. Leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi, 
  2. Leikkaa yrtit silpuksi ja sekoita suolan kanssa kunnes mausteet imeytyvät suolaan, 
  3. Uppopaista bataattitikut kunnes kypsiä ja ripottele päälle yrtti-suolaseosta 

Caesar salaatti: 
  1. Leikkaa tai revi salaatti sopivankokoisiksi paloiksi, pese ja kuivaa huolellisesti. 
  2. Tee krutongit itse hyvästä ja tuoreesta leivästä (esim. Ciabattasta). Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paista kullankeltaisiksi ja rapeiksi kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä, johon on lisätty murskattu valkosipulin kynsi makua antamaan. 
  3. Paista pekoni pannulla erittäin rapeaksi, laita sen jälkeen siivut talouspaperin päälle kuivumaan. 
  4. Aloita kastikkeen tekeminen hienontamalla anjovisfileet haarukalla mahdollisimman hienoksi tahnaksi. Lisää joukkoon kaikki muut aineet paitsi oliiviöljy ja sekoita huolella. Lisää oliiviöljy mahdollisimman hienona rihmana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Älä lisää suolaa, koska sitä on anjoviksissa, pekonissa ja Parmesanissa riittävästi. 
  5. Kokoa annos juuri ennen tarjoilua, ettei salaatti vety. Lisää siis salaatti, krutongit, hienoksi murennettu pekoni, kastike ja karkeaksi raastettu Parmesan isoon salaattikulhoon ja nostele erittäin huolellisesti, jotta kastike sekoittuu kauttaaltaan muihin aineksiin.   
Vinkki! Voit myös käyttää Hellmann´s Caesar kastiketta! 
Resepti: Taneli Leppä, Pekka Kuningas, Kalle Verho, Antoine King
TOP