Toast skagen jokirapu-majoneesitäytteellä

Näiden kullanruskeiksi paistettujen leipien päälle tuleva jokirapu-majoneesitäyte notkistetaan ranskankermalla ja maustetaan valkopippurilla sekä tillisilpulla. 

Neljälle
Valmistusaika Alle 30 min

RAAKA-AINEET
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1rkl Flora Kulta juoksevaa
 Täyte:
  • 300g jokiravunpyrstöjä
  • 2rkl sitruunanmehua
  • 1dl Hellmann’s Real majoneesia
  • 2rkl Creme fraichea
  • 1tl valkopippuria
  • 2rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 100g parmesaania
  •  Koristeluun kirjolohenmätiä

OHJEET
  1. Leikkaa parmesaanista juustohöylällä ohuita viipaleita. 
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. 
  3. Asettele viipaleet kolmioiksi leivinpaperin päälle pellille. 
  4. Yhteen kolmioon tarvitset kolme juustoviipaletta. 
  5. Sulata juustoviipaleet uunissa, anna jäähtyä ja siisti reunat tarvittaessa terävällä veitsellä. 
  6. Poista paahtoleivistä reunat ja paista ne kullanruskeiksi paistinpannulla Flora juoksevassa. 
  7. Valuta ravut ja mausta ne sitruunanmehulla. 
  8. Notkista majoneesi creme fraichella ja mausta tahna valkopippurilla sekä tillisilpulla. 
  9. Sekoita ravut varovasti tahnan joukkoon. Kokoa annos: lusikoi leiville raputahna (HUOM! Täytettä saa olla reilusti!) ja päälle parmesaanilastu. 
  10. Koristele leivät kirjolohenmädillä. 
  11. Nauti kuohuviinin kanssa juhlavana alkupalana.
TOP