Nyhtökana ja paahdettu valkosipulitahna

Maukas nyhtökana yhdistettynä Hellmann's majoneesilla höystettyyn tahnaan ja rapeaan maalaisleipään - täydellistä!

Neljälle 6
Valmistusaika yli 60 min

RAAKA-AINEET

KANA
  • 1 rs (4 kpl) broilerin rintaleikkeitä
  • 1tl suolaa
  • 5dl barbequekastiketta
  • 1dl viinietikkaa
  • 4 valkosipulinkynttä 
  • 3rkl sambal oelek -tahnaa tai 1 tl punaista chilirouhetta
TAHNA
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 1rkl öljyä
  • 1 rs (200 g) Crème Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa
  • 3rkl Hellmann’s-majoneesia
  •  rouhittua mustapippuria
OHJEET

KANA 
  1. Poista broilerin rintaleikkeistä nahat, siirrä palat uunivuokaan ja ripottele suola päälle. 
  2. Sekoita barbequekastike, viinietikka, murskatut valkosipulinkynnet ja sambal oelek tai chilirouhe. 
  3. Kaada kastike rintapalojen päälle vuokaan. 
  4. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa 60–70 minuuttia. 
  5. Jäähdytä 15 minuuttia. Nosta palat lautaselle ja nyhdä kypsä liha irti esim. haarukalla. 
  6. Laita nyhdetty liha takaisin kastikkeeseen maustumaan. 
TAHNA 
  1. Halkaise valkosipulit ja kypsennä niitä öljytyssä foliovuoassa keskilämpöisessä grillissä tai parilalla. 
  2. Jäähdytä haaleiksi. Irrota leikkauspinnaltaan ruskistuneet, pehmeiksi kypsyneet kynnet kuorista ja hienonna ne. 
  3. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon valkosipuli, majoneesi ja mustapippuri. 
  4. Anna maustua 30–60 minuuttia. 
ANNOKSIIN 
  • 1 annos nyhtökanaa 
  • 6 isoa maalaisleipäviipaletta 
  • 1 ruukku vesikrassia tai oreganoa 
  • Grillaa tai pariloi leipäviipaleet. 
  • Levitä valkosipulidippi leiville ja annostele nyhtökana päälle. 
  • Viimeistele annokset vesikrassilla tai oreganolla. 
VINKKI! Tee samalla reseptillä nyhtöpossua. Käytä lihana possun lapaa tai etuselkää. Kypsennä uunissa 120–150 °C 4–5 tuntia.
TOP