Lämmin fetasalaatti valkosipulikastikkeella (K)

Lämpimässä salaatissa maistuu paistettu feta ja haudutetut oliivit. Kokonaisuuden kruunaa kermainen valkosipulimajoneesi.

Neljälle 2
Valmistusaika 30-60 min

RAAKA-AINEET
  • 4 pientä perunaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 2rkl kapriksia
  • 250g kirsikkatomaatteja
  •  n. 5 valkosipulinkynttä
  •  kymmenkunta vihreää oliivia
  • 200g fetajuustoa
  •  muutama rosmariininoksa
  • 1 romaine-salaatti 
  • 0.5rkl Flora Kulta margariinia
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1tl mustapippuria
 Kastike:
  • 1.5rkl Hellmann’s Valkosipuli majoneesia
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 0.5tl kuivattua oreganoa
 Muut ainekset:
  • 6 sämpylää 
  •  salaatinlehtiä
  •  tomaattia
  •  Hellmann’s Chili majoneesia
  •  ketsuppia

OHJEET
  1. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 
  3. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi, kuori valkosipulinkynnet ja revi salaatti. 
  4. Viipaloi jäähtyneet perunat. 
  5. Leikkaa feta neljään osaan. 
  6. Valmista kastike sekoittamalla öljy voimakkaasti majoneesiin. 
  7. Mausta oreganolla. Pyörittele kastike perunaviipaleisiin. 
  8. Voitele uunivuoka margariinilla. 
  9. Lado vuokaan sipulit, tomaatit, oliivit ja kaprikset. 
  10. Lisää muutama rosmariininoksa ja lorauta päälle oliiviöljyä. 
  11. Rouhi mustapippuria kasvisten päälle. 
  12. Anna hautua uunin alatasolla noin 20 minuuttia. 
  13. Lisää sitten fetapalat ja anna paistua 5–10 minuuttia uunista riippuen. 
  14. Kokoa salaatti asettelemalla salaatinlehtien päälle ensin majoneesilla maustettuja perunoita ja sitten kasviksia. 
  15. Lisää lopuksi fetapalat varovasti ja koristele mustapippurilla. Nauti heti.
TOP