Mahtava Pork Bun (L)

Neljälle 5
Valmistusaika yli 2 h

RAAKA-AINEET
  • 1g Possun kassleria
 liemi:
  • n. 2 l vettä
  • 1dl dl soijakastiketta
  • 4rkl tummaa muscovado ruokosokeria
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 kanelitanko 
  • 4 tähtianista 
  • 1kpl Knorr Fond "du Chef" Kasvisannosfondi

 marinadi:
  • 4rkl tomaattipyrettä
  • 2rkl tummaa muscovado ruokosokeria
  •  suolaa
  • 2rkl seesamin siemeniä
  • 2kpl punaista chiliä
  • 1 limetin mehu
  • 4kpl avomaankurkkuja
  • 1 riisiviinietikkaa 
  •  Hellmann´s Chili majoneesia
  •  tuoretta korianteria
  • 5kpl pehmeä kuorisia sämpylöitä

OHJEET
  1. Tee haudutusliemi laittamalla kaikki mausteet, vesi ja liha korkeaan uunivuokaan tai pataan. Lihan pitää peittyä reilusti nesteeseen, jotta se ei kuivu. Hauduta lihaa kannen tai folion alla 225°C:ssa neljä ja puolituntia tai yön yli 90 asteessa. 
  2. Nosta valmis liha pois nesteestä ja jäähdytä sitä hetki. Ota n.1 l haudutuslientä teräskattilaan. Lisää sinne sokeri, tomaattipyree. Kiehauta neste noin puoleen ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää tuore chili ja aivan lopuksi limetin mehu.  Revi liha haarukalla ohuiksi suikaleiksi. Sekoita liha ja liemi keskenään. Lisää sekaan seesamin siemenet. 
  3. Viipaloi avomaankurkku ohuiksi siivuiksi ja marinoi ne nopeasti riisiviinietikassa. Halkaise sämpylät ja täytä ne possulla, kurkuilla, tuoreella korianterilla ja chilimajoneesilla.
TOP