Ihanat blinit

Ihanien blinien täytteen tatit pyöritellään tomaattipyre-majoneesiseoksessa.

Neljälle 20
Valmistusaika 24h+

RAAKA-AINEET
  • 2.5dl vehnäjauhoja
  • 2.5dl tattarijauhoja
  • 5dl maitoa
  • 2 kananmunaa 
  • 20g hiivaa
  •  suolaa
  •  Flora Kulta Juokseva paistamiseen
 Täyte:
  • 1.5 tattia 
  •  sipuli
  • 2rkl Flora Kulta Juokseva
  • 1 pieni purkki tomaattipyreetä
  • 3rkl Hellmann's majoneesia
  •  suolaa, rakuunaa ja mustapippuria

OHJEET

Blinit: 
  1. Lämmitä puolet (2,5 dl) maidosta. Sekoita lämmitetty maito, hiiva, jauhot ja keltuaiset taikinaksi. Anna taikinan seistä lämpimässä yön yli, tai vähintään 4-7 h. 
  2. Kiehauta loppu maito ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele seos varovasti taikinan joukkoon. 
  3. Paista kuumalla pannulla rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Käännä lettu vasta, kun reunaan muodostuu pitsiä ja keskelle reikiä.
TOP