Sushi Burrito

Neljälle 6
Valmistusaika Alle 30 min

RAAKA-AINEET
  • 250g riisiä
  • 6dl vettä
  • 3rkl riisiviinietikkaa
  • 1rkl sokeria
  • 0.5tl suolaa
 WASABI-AVOCADO MAJONEESI:
  • 0.5 avocado
  • 5rkl Hellmann’s majoneesia
  • 1rkl wasabia
  • 2tl sitruunamehua
  •  Hyppysellinen suolaa
 KASTIKE:
  • 1rkl seesamöljyä
  • 0.5dl soijakastiketta
  • 1tl riisiviinietikkaa
  • 1tl wasabia
  • 1tl sokeria
  • 1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 TÄYTE:
  • 300g savulohta
  • 1 romaine salaatti
  •  Korianteria
  • 4kpl Nori levää

OHJEET
  1. Laita sushiriisi kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä, huuhtele riisiä varovasti 3-4 kertaa vaihtaen vesi joka kerralla. Valuta vesi pois. Siirrä riisi kannelliseen kattilaan ja kaada päälle 6dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä kannen alla sekoittamatta 25-30 min. Älä avaa kantta! Kaada kypsä riisi laakeaan astiaan ja anna jäähtyä rauhassa. 
  2. Kuumenna riisivinietikka ja lisää sokeri ja suola. Anna kiehua kunnes sekoittunut. Jäähdytä ja mausta riisi etikkaliemellä. 
  3. Wasabi-avocado majoneesi: kuori ja murskaa avocado haarukalla ja lisää majoneesi, wasabi, sitruunamehu sekä hyppysellinen suolaa. Sekoita. 
  4. Kastikkeen valmistus: mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. 
  5. Annoksen kasaaminen: Aseta noripaperi bambumatolle. Levitä paperille ohut kerros sushi riisiä. Revi savulohi pienemmiksi paloiksi, ja lisää riisin päälle. Lisää loput täytteet, ja kääri norilevä burritomaiseksi rullaksi. Tarjoile avocadomajoneesin ja kastikkeen kera.
TOP