Possuvartaat satay-kastikkeella

Neljälle 8
Valmistusaika yli 2h

RAAKA-AINEET

  • 600g porsaan fileetä
  • 2rkl maapähkinäöljyä
  • 2rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 lime 
  •  pippuria
 Kastikkeeseen:
  • 1.5dl kookosmaitoa (light)
  • 2rkl Hellmann's Real majoneesia
  • 1tl punaista currytahnaa
  • 1tl juoksevaa hunajaa
  • 2tl maapähkinävoita
  • 2tl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 limeä

OHJEET
  1. Leikkaa porsaanfilee suupalan kokoisiksi paloiksi, laita palat kulhoon ja lisää maapähkinäöljy ja soijakastike. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia. 
  2. Lämmitä pienessä kattilassa kookosmaito ja currytahna, ja anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hunaja, maapähkinävoi ja soijakastike. 
  3. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Lisää sitten majoneesi ja limen mehu, ja sekoita kastike tasaiseksi. 
  4. Pistele possunpalat 8 varrastikkuun. Laita grilli tai paistinpannu lämpenemään. 
  5. Paista tai grillaa possuvartaita, kunnes liha tuntuu kiinteältä ja näyttää kypsältä. 
  6. Sivele vartaiden päälle satay-kastiketta ja paista / grillaa vartaita vielä molemmilta puolilta noin 30 sekunnin ajan, tai kunnes kastike alkaa karamellisoitua. Tarjoa vartaat lopun satay-kastikkeen ja limelohkojen kanssa.
TOP