Täydellinen kasvishampurilainen syntyy täytetyistä portobelloista sekä herkullisesta pestomajoneesista!
Neljälle 4
Valmistusaika yli 60 min
RAAKA-AINEET
Gluteenittomat juustosämpylät:
- 12g hiivaa
- 2dl maitoa
- 0.5rkl psylliumia
- 1tl suolaa
- 1rkl siirappia
- 1rkl öljyä
- 25g parmesanraastetta
- 0.5dl tattarijauhoja
- 175g gluteenitonta jauhoseosta
Pihvit:
- 4 portobello-sientä
- 1kpl keltasipuli
- 2rkl oliiviöljyä
- 1rkl pestoa
- 1rkl hunajaa
- 2tl suolaa
Pestomajoneesi:
- 1rkl pestoa
- 1tl sitruunamehua
- 2dl Hellmann's Real majoneesia
- tarjoiluun muutama lusikallinen raastettua gruyere-juustoa ja oliiviöljyä maun mukaan
OHJEET
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää psyllium, suola, siirappi, öljy ja parmesanraaste.
- Lisää jauhot pienissä erissä yleiskoneessa taikinakoukulla sekoittaen.
- Vaivaa 10 minuuttia.
- Pyöritä taikinasta sämpylöitä.
- Kohota 20 minuuttia.
- Voitele maidolla ja raasta sämpylöiden pinnalle parmesanraastetta.
- Paista 215 asteisessa uunissa 14 minuuttia.
- Leikkaa portobellojen jalat irti.
- Hienonna jalat sekä keltasipuli.
- Sekoita yhteen oliiviöljy, pesto ja hunaja.
- Lisää hienonnetut sienenjalat sekä keltasipuli.
- Täytät sienten hatut täytteellä ja mausta suolalla.
- Grillaa kypsäksi grillissä tai 220 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
- Kokoa burgeri: Paahda Leivonta kuivalla pannulla.
- Levitä majoneesia pohjan päälle.
- Nosta grillattu portobello päälle ja ripottele päälle raastettua gruyere-juustoa.
- Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja lusikallinen pestomajoneesia.
- Nosta varovasti kansi päälle.