Grillattu portobello hampurilainen ja pestomajoneesi

Täydellinen kasvishampurilainen syntyy täytetyistä portobelloista sekä herkullisesta pestomajoneesista!

Neljälle 4

Valmistusaika yli 60 min


RAAKA-AINEET


Gluteenittomat juustosämpylät:

  • 12g hiivaa
  • 2dl maitoa
  • 0.5rkl psylliumia
  • 1tl suolaa
  • 1rkl siirappia
  • 1rkl öljyä
  • 25g parmesanraastetta
  • 0.5dl tattarijauhoja
  • 175g gluteenitonta jauhoseosta

Pihvit:

  • 4 portobello-sientä
  • 1kpl keltasipuli
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1rkl pestoa
  • 1rkl hunajaa
  • 2tl suolaa

 Pestomajoneesi:

  • 1rkl pestoa
  • 1tl sitruunamehua
  • 2dl Hellmann's Real majoneesia
  •  tarjoiluun muutama lusikallinen raastettua gruyere-juustoa ja oliiviöljyä maun mukaan

OHJEET

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 
  2. Lisää psyllium, suola, siirappi, öljy ja parmesanraaste. 
  3. Lisää jauhot pienissä erissä yleiskoneessa taikinakoukulla sekoittaen. 
  4. Vaivaa 10 minuuttia. 
  5. Pyöritä taikinasta sämpylöitä. 
  6. Kohota 20 minuuttia. 
  7. Voitele maidolla ja raasta sämpylöiden pinnalle parmesanraastetta. 
  8. Paista 215 asteisessa uunissa 14 minuuttia.
  9. Leikkaa portobellojen jalat irti. 
  10. Hienonna jalat sekä keltasipuli. 
  11. Sekoita yhteen oliiviöljy, pesto ja hunaja. 
  12. Lisää hienonnetut sienenjalat sekä keltasipuli. 
  13. Täytät sienten hatut täytteellä ja mausta suolalla. 
  14. Grillaa kypsäksi grillissä tai 220 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
  15. Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  16. Kokoa burgeri: Paahda Leivonta kuivalla pannulla. 
  17. Levitä majoneesia pohjan päälle. 
  18. Nosta grillattu portobello päälle ja ripottele päälle raastettua gruyere-juustoa. 
  19. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja lusikallinen pestomajoneesia. 
  20. Nosta varovasti kansi päälle.
TOP