Kanahampurilainen hunajamajoneesilla

Mehevän kanahampurilaisen kruunaa kermainen timjami-hunajamajoneesi.

Neljälle 4

Valmistusaika yli 60 min


RAAKA-AINEET

  • 4kpl Kariniemen broilerin rintafileetä

Sämpylät:

  • 25g hiivaa
  • 1dl maitoa
  • 1dl vettä
  • 1rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1tl suolaa
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 2rkl öljyä
  •  maitoa sämpylöiden sivelyyn
  • 1rkl seesaminsiemeniä


Marinadi:

  • 1dl maustamatonta jogurttia
  • 1rkl hunajaa
  • 1tl paprikajauhetta

Leivitys:

  • 2 kananmunaa
  • 1rkl Hellmann's Real majoneesia
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2dl korppujauhoja
  •  Sipulikompotti:
  • 2 sipulia
  • 2tl oliiviöljyä
  • 1dl valkoviiniä
  • 0.5dl sokeria
  • 0.5dl vettä
  • 1tl suolaa
  • 1 laakerinlehti


Hunajamajoneesi:

  • 2rkl hunajaa
  • 2dl 2 dl Hellmann's Real majoneesia
  • 1tl hienonnettua timjamia
  •  tarjoiluun 4 siivua gorgonzola-juustoa


OHJEET

  1. Liota hiiva maito-vesi-seokseen. 
  2. Lisää sokeri, kananmuna, suola ja jauhot. 
  3. Vaivaa taikinaa 15 minuuttia. 
  4. Lisää öljy ja vaivaa vielä 5 minuuttia. 
  5. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. 
  6. Jaa taikina kuuteen osaan. 
  7. Pyöritä palloiksi ja paina littaniksi. 
  8. Anna kohota 30 minuuttia. 
  9. Sivele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. 
  10. Paista 215 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.
  11. Sekoita marinadin ainekset yhteen. 
  12. Laita broilerit marinoitumaan yön yli jogurttimarinadiin. 
  13. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois kanoista. 
  14. Leivitä kanat. 
  15. Paista pannulla kauniin ruskeiksi ja laita 10 minuutiksi 180 asteiseen uuniin. 
  16. Voit tarkistaa kypsyyden lämpömittarilla.
  17. Valmista sipulikompotti. 
  18. Leikkaa sipuli suikaleiksi. 
  19. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. 
  20. Lisää sipuli ja freesaa hetki. 
  21. Lisää valkoviini, sokeri, vesi, suola sekä laakerinlehti. 
  22. Anna kiehua kunnes kaikki neste on haihtunut ja sipuli on hillomaista.
  23. Valmista majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
  24. Kokoa burgeri: Halkaise sämpylät ja paista kuivalla pannulla rapsakoiksi. 
  25. Levitä pohjaan sekä kanteen hunajamajoneesia. 
  26. Nosta pohjan päälle hyvä siivu gorgonzola-juustoa. 
  27. Nosta juuston päälle leivitetty broilerifilee ja broilerin päälle lusikallinen sipulikompottia. 
  28. Nostele kannet paikoilleen.
TOP